«Καλλιόπη Βέττα: Η Ελληνική Επανάσταση είναι φάρος ελπίδας για τους αγώνες κάθε εποχής»

Δυτική Μακεδονία

24/03/2021, 6:22 μμ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, δήλωσε:

«Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, του απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού απέναντι στην οθωμανική δυναστεία, την αυθαιρεσία, την καταπίεση και τον αυταρχισμό.

Η Επανάσταση του 1821 ήταν μια λαμπρή σελίδα της ελληνικής ιστορίας, καθώς σηματοδότησε την εξέγερση σύσσωμου του λαού, με την εξαίρεση των προνομιούχων της εποχής, απέναντι σε μια κραταιά αυτοκρατορία.

Παράλληλα, ήταν ένα διεθνές παράδειγμα, σε μια σκοτεινή εποχή για τα δικαιώματα των λαών, και για αυτό αγκαλιάστηκε από ένα πρωτόγνωρο φιλελληνικό κίνημα που άκμασε σε όλο τον κόσμο.

Ο ξεσηκωμός του 1821, τέλος, ήταν η μεγαλειώδης αρχή για την δημιουργία του ελληνικού κράτους, προσπάθεια η οποία τελεσφόρησε  τις επόμενες δεκαετίες με την ενσωμάτωση των υπόλοιπων εδαφών που αποτελούν, σήμερα, την ελληνική επικράτεια.

Στην περιοχή μας, την ΠΕ Κοζάνης, υπήρξαν γενναίες μορφές της Επανάστασης που, σε αντίξοες συνθήκες, τόλμησαν να σηκώσουν με θάρρος και αυταπάρνηση τη σημαία της Ελευθερίας και να γίνουν παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουμε διπλό καθήκον, αφενός να ανακαλούμε στη μνήμη μας την παρακαταθήκη, τους αγώνες και τους ηρωισμούς των προγόνων μας, αλλά και τις μαύρες στιγμές της ιστορίας μας και αφετέρου, να διεκδικούμε με ανυποχώρητο τρόπο την ισονομία, την ελευθερία και την δικαιοσύνη, διδάγματα και επιταγές του 1821 που είναι φάρος ελπίδας και προοπτικής για τους αναγκαίους αγώνες κάθε εποχής».

 

 

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Δυστυχώς τα νέα ακόμη μία φορά είναι πολύ άσχημα για την περιοχή μας, παραμένουμε κλειστεί και...

10/04/2021

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Έστω click away αλλιώς παραιτηθείτε όλοι!

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Τόσο καιρό ζητάμε επίμονα να κλείσουν όλα στη περιοχή μας, να γίνει ένα...

09/04/2021

10 προσλήψεις στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών με προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10)...

09/04/2021