«Καλλιόπη Βέττα: Η δράση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Ιωακείμ είναι οδηγός για όλους τους ελεύθερους και δημοκρατικούς πολίτες»

Δυτική Μακεδονία

02/04/2021, 2:05 μμ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τη συμπλήρωση 59 χρόνων από την εκδημία του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Ιωακείμ, δήλωσε:

«Συμπληρώνονται σήμερα 59 χρόνια από την εκδημία του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Ιωακείμ. Με την αρχιερατική και φιλανθρωπική του δράση, με την προσφορά του στον λαό της περιοχής αλλά, κυρίως, με την συμμετοχή του στις ένδοξες στιγμές της αντίστασης και του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στον κατακτητή, κέρδισε την αποδοχή και τον θαυμασμό της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Ο Μητροπολίτης Ιωακείμ, με το κήρυγμα και την παρουσία του, ήταν ένα άνθρωπος της Εκκλησίας που ενδιαφερόταν πραγματικά για τις ανάγκες της κοινωνίας, σεβόταν την Δημοκρατία, υπερασπιζόταν την Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ισονομία.

Γι΄αυτό άλλωστε είχε καταδικαστεί σε θάνατο, είχε διωχτεί για τις ιδέες του από τις δικτατορίες Πάγκαλου και Μεταξά, ενώ, κατά την διάρκεια της Κατοχής κυνηγήθηκε ανελέητα από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους συμμετέχοντας, επίσημα, πλέον στην Εθνική Αντίσταση.

Η μνήμη του θα ζει αιώνια στην περιοχή μας, φάρος και οδηγός για όλους τους ελεύθερους και δημοκρατικούς πολίτες».

 

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Δυστυχώς τα νέα ακόμη μία φορά είναι πολύ άσχημα για την περιοχή μας, παραμένουμε κλειστεί και...

10/04/2021

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Έστω click away αλλιώς παραιτηθείτε όλοι!

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Τόσο καιρό ζητάμε επίμονα να κλείσουν όλα στη περιοχή μας, να γίνει ένα...

09/04/2021

10 προσλήψεις στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών με προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10)...

09/04/2021