«Καλλιόπη Βέττα: Επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας»

Δυτική Μακεδονία

12/03/2021, 4:00 μμ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε σήμερα τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας, όπου συναντήθηκε με τους διευθυντές κ. Λάζαρο Πάσχο και κα. Βάγια Μουστάκα αντίστοιχα, όπως και με το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό.

Στα Σέρβια, υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση για τη μη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους πολίτες που ανήκουν στις ομάδες εμβολιασμού καθώς αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις ή να αναβάλλουν τα προγραμματισμένα ραντεβού τους.
Η κ. Βέττα, επεσήμανε ότι έχει επικοινωνήσει με τον υποδιοικητή της 3ης Υ.Π.Ε. ζητώντας την άμεση λειτουργία του κέντρου για να λυθεί το πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες της περιοχής.
Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στις ελλείψεις που παρατηρούνται στο Κέντρο σε βασικές ιατρικές ειδικότητες (Καρδιολόγος, Γυναικολόγος κ.α.).
Στη Σιάτιστα, όπου το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί από τις 15/2 κι έχουν εμβολιαστεί περίπου 1.100 πολίτες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξέλιξη της διαδικασίας, όπως και στις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό.

Στις συναντήσεις της κ. Βέττα επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά, από προσωπικό και πολίτες, ότι έχουν αποδυναμωθεί δραστικά οι πρωτοβάθμιες δομές Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία, με τη μετακίνηση γιατρών στα  «μονοθεματικά» Νοσοκομεία, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά εμπόδια και κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, ιδιαίτερα των ευπαθών και ηλικιωμένων.
Η Βουλευτής εξήρε το έργο του προσωπικού στην προάσπιση της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει το θέμα της αποδυνάμωσης των ΤΟ.Π.Φ.Υ. της Π.Ε. Κοζάνης τις επόμενες ημέρες με κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης.

Η κ. Βέττα, στο πλαίσιο των επαφών της με το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό της περιοχής, θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τα υπόλοιπα κέντρα Υγείας της Π.Ε. Κοζάνης.

 

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Έστω click away αλλιώς παραιτηθείτε όλοι!

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Τόσο καιρό ζητάμε επίμονα να κλείσουν όλα στη περιοχή μας, να γίνει ένα...

09/04/2021

10 προσλήψεις στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών με προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10)...

09/04/2021

Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Ανάπτυξης: Στήριξη για άμεση δράση του ΕΛΓΑ για τους ροδακινοπαραγωγούς

Άμεση είναι η αντίδραση της Περιφερειακής αρχής Δυτικής Μακεδονίας για τις ζημίες από την επέλαση του...

09/04/2021