Καλαφάτης: Η περιοχή του Έβρου αναπτύσσεται και θωρακίζεται

Πολιτική

22/06/2021, 10:50 μμ

Την πεποίθηση ότι η περιοχή του Έβρου θωρακίζεται, χτίζεται, αναπτύσσεται και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στην πρώτη γραμμή, όσον αφορά την τριπλή αυτή στόχευση, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο “Πρακτορείο FM”.

Ο κ. Καλαφάτης, κάνοντας αποτίμηση της διήμερης περιοδείας του στον Έβρο, χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και ουσιαστική την επαφή που είχε με τους παραγωγικούς φορείς και με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, αλλά και με τους ανθρώπους οι οποίοι “φυλάττουν Θερμοπύλες”, τις γυναίκες και τους άνδρες του ελληνικού στρατού και της ελληνικής αστυνομίας. Επισήμανε, ακόμη, πως από τις επαφές αυτές αποκόμισε χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα αποκωδικοποιηθούν και θα ενταχθούν στην κυβερνητική ατζέντα.

Αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τόνισε πως αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και σταθερότητας της περιοχής. Όλα τρέχουν σε ικανοποιητικό βαθμό και αυτά που αφορούν στην εμπορευματική κίνηση, αλλά και όσα αφορούν τις διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά και τις απαιτούμενες υποδομές που χρειάζεται το λιμάνι ώστε να παίξυλείαει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, σημείωσε.

Όσον αφορά στο βόρειο Έβρο, ο κ. Καλαφάτης, είπε, πως είναι σημαντικό ζήτημα η αξιοποίηση συγκεκριμένων τομέων, όπως για παράδειγμα το μετάξι στο Σουφλί, η ξυλεία και άλλα που θα μπορέσουν να δώσουν περισσότερη ζωή στην περιοχή.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Σκρέκα για την αντοχή του ηλεκτρικού συστήματος

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή ημέρα για το σύστημα ηλεκτροδότησης, καθώς ο παρατεταμένος καύσωνας και η αυξημένη...

01/08/2021

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ολα ψηφιακά, εδώ και τώρα

Θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες από όσες είδαμε μέχρι σήμερα αθροιστικά», λέει στην «Καθημερινή της Κυριακής»...

01/08/2021

Αυγενάκης για Ιακωβίδη: «Του είπα να το ξανασκεφτεί. Ευθύνη των ομοσπονδιών η προετοιμασία των αθλητών»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη. Ο οποίος, με δάκρυα...

01/08/2021