Η Stellantis “ψάχνεται” για εργοστάσιο μπαταριών στην Ιταλία

Ηλεκτροκίνηση

08/06/2021, 9:31 πμ

Η Stellantis βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης τοποθεσίας για τη δημιουργία εργοστασίου μπαταριών προκειμένου να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της.

Στο πλαίσιο της πρόθεσής της για την κατασκευή περισσότερων ηλεκτροκίνητων οχημάτων,  Stellantis «ψάχνεται» να φτιάξει εργοστάσιο μπαταριών.

Για το λόγο αυτό, βρίσκεται σε συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση καθώς το θέμα δεν είναι αμιγώς επιχειρηματικό αλλά επεκτείνεται και σε κοινωνικό επίπεδο. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο για τη δημιουργία ενός gigafactory για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών του Ομίλου και αυτές είναι κάποιες προϋποθέσεις που θα πρέπει να μελετηθούν από κοινού με τις ιταλικές αρχές. Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ένα σχέδιο ανάκαμψης 205 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στις βιομηχανίες μπαταριών, ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωποι της κυβέρνησης συναντήθηκαν διαδικτυακά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Stellantis, Carlos Tavares και τον πρόεδρο John Elkann. Πράγματι, μια κυβερνητική πηγή είπε πως την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με την αυτοκινητοβιομηχανία σχετικά με την παροχή κινήτρων για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών μέσω κεφαλαίων από το σχέδιο αποκατάστασης. Η Stellantis θα χρειαστεί να επισπεύσει την παραγωγή των μπαταριών της εάν επιμείνει με το σχέδιό της να εξηλεκτρίσει τουλάχιστον μια έκδοση σε κάθε μοντέλο της ευρωπαϊκής της γκάμας έως το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Αναδιάρθρωση δικτύου στην Ευρώπη
H Foxconn, που κατασκευάζει τα iPhone, συνεργάζεται με τη Stellantis
H νέα Maserati Grecale στην τελική της μορφή

 

 

 

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  


Δημοφιλή στο Protothema.gr

Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Το Lancia Ypsilon και σε ηλεκτρικό πατίνι (+video)

H Lancia παρουσιάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό δίτροχο μοντέλο που φέρει τον γνωστό κωδικό Ypsilon. Μπορεί το...

24/06/2021

Πρόταση για camping με το Alpha Wolf+

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για pick up που στο μέλλον μπορεί να παίξει σημαντικό...

24/06/2021

Επίσημη πρώτη στο Μόναχο για το νέο ηλεκτρικό SUV της Smart

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μας λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με την τελική εικόνα του αναμενόμενου...

19/06/2021