Η πραγμάτωση της Αγάπης είναι η εξέλιξη των νόμων – Άρθρο της Βάιας Λαμπροπούλου

Απόψεις

01/05/2021, 11:03 πμ

Γράφει η Βάια Λαμπροπούλου, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στην Ψηφιακή Δημοσιογραφία του τμήματος  Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής ενημέρωσης του ΑΠΘ

Το Θείο δράμα κορυφώνεται, εξελίσσεται και ταυτίζονται οι άνθρωποι που κουβαλούν το σταυρό τους , άλλοι μεγάλο άλλοι μικρό, και καταλήγουν στη Σταύρωση και σίγουρα στο Θάνατο. Η πορεία προς τον Γολγοθά δίνει το μήνυμα πως οι νόμοι θα πρέπει να είναι ζωντανοί και να εξελίσσονται. 

Ο Θείος λόγος του Ιησού για να πραγματωθεί η αγάπη και η συγχώρεση ήταν η προσαρμογή των νόμων στις νέες συνθήκες που κάθε φορά φέρνει μια άλλη εποχή. Μίλησε ο Ιησούς για ζωντανούς νόμους που πρέπει να φύγουν από τη πέτρα του Μωυσή και να γραφούν στις καρδιές μας. Οι άνθρωποι είναι ζωντανοί οργανισμοί και ως ζωντανοί οργανισμοί αλλάζουν , μεταμορφώνονται, γίνονται καλύτεροι ή χειρότεροι και πορεύονται. Για το λόγο αυτό και οι νόμοι που τους διαφεντεύουν οφείλουν να ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και να μην μένουν βραχνάς στην εξέλιξη της ανθρωπότητας . 

Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί είναι αυτοί που θα αφουγκραστούν την ανάγκη και θα προσαρμόσουν τον νόμο ,το σωστό και το δίκαιο για να μην νοσεί η ανθρωπότητα στα εύκολα και τα δύσκολά. Δεν επιτεύχθηκε επιτυχία με τα sms και το κλείσιμο των εμπορικών; Το προσαρμόζουμε, το μετατρέπουμε, βρίσκεται κάποια  άλλη εμπνευσμένη ιδέα για να επιτευχθεί η μείωση των κρουσμάτων. Δεν υπάρχουν χρήματα να στηρίξουμε ως οργανωμένη κοινωνία όσους νοσούν από την πανδημία της φτωχοποίησης λόγω των μέτρων;  Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις μείωσης φόρων και ελάφρυνση επιπλέων “δασμών” που ζητείται από τους ήδη κατατρεγμένους.

Η έμπνευση και η καίρια προσαρμογή των αποφάσεων στα δεδομένα των καταστάσεων είναι αυτή που χαρακτηρίζει τις επιτυχημένες κυβερνήσεις. Μια ευφυής επιλογή των πολιτικών είναι να αλλάζουν γνώμη ανάλογα με το τι απαιτεί η αλλαγή των καιρών. 

Προσδοκώ Ανάσταση Νόμων και ανύψωση του δικαίου και του σωστού. Ο Θεάνθρωπος ήρθε στη γη να πεθάνει και να αναστηθεί για να μας δώσει το μήνυμα της μετατροπής, της πορείας και του ό,τι κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Διαβάστε επίσης

Η έννοια του Λαϊκισμού (της Κατερίνας Λαζαρίδου)

Τι σημαίνει <<λαϊκισμός>>; Πότε χρησιμοποιούμε αυτή την έννοια; Οι περισσότεροι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ευρύτερα...

07/07/2021

Με μάσκες, αποστάσεις και την πιστοποίηση των self test επέστρεψαν οι μαθητές όλων των βαθμίδων – όχι όμως και οι μαθητές των παιδικών σταθμών.

Η έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης για τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, μετά από...

14/05/2021

Συνέντευξη Βάσω Γκάσταρη: Η ανάγκη για αίμα – Αιμοδοσία Τώρα

Συνέντευξη της Βάσω Γκάσταρη* στη Βάια Λαμπροπούλου** Η ανάγκη για αίμα είναι συνεχόμενη και δεν έχει...

11/05/2021