Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς Συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Δυτική Μακεδονία

28/05/2021, 1:07 πμ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  ανταποκρινόμενη σε αίτημα της προέδρου του  Συλλόγου  Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς Βερόνικας Απόστολου και των μελών του συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. 

Έτσι, την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, ημέρα που τιμάται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί απόχρωση το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, μεταφέροντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης αλλά  και της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης.

Η δράση θα αναρτηθεί στον Χάρτη για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης στον σύνδεσμο https://worldmsday.org/map/, ώστε να φαίνονται τα σημεία της Ελλάδος τα οποία συμμετέχουν.

Στόχος της παγκόσμιας ημέρας είναι η επίτευξη μεγαλύτερης κατανόησης του ευρύτερου κοινού  αλλά και της πολιτείας για αυτήν τη χρόνια πάθηση καθώς και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, εκ των οποίων περίπου 10.000 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν είναι μεταδοτική ασθένεια, δεν είναι κληρονομική πάθηση, δεν είναι ψυχική διαταραχή, δεν είναι θανατηφόρος. 

Είναι μια αυτοάνοση νευροεκφυλιστική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος.

 Η  έγκαιρη διάγνωση της έχει μεγάλη σημασία καθώς οι θεραπείες που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξή της.

Διαβάστε επίσης

Startups: Στο μικροσκόπιο η Δυτική Μακεδονία

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων για την περαιτέρω αποκέντρωση του οικοσυστήματος και την τόνωση της επιχειρηματικότητα στην...

18/06/2021

Κοζάνη: Τι έδειξαν τα rapid tests στην κεντρική πλατεία

Σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapidtests) για την covid19 υποβλήθηκαν  55 πολίτες, την Τετάρτη 15 Ιουνίου...

16/06/2021

Τζηκαλάγιας για Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά: Δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα

Συνάντηση είχα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γιώργο Αμυρά για δύο τομείς θεμάτων: 1)δυσλειτουργία- αδυναμίες...

16/06/2021