Ι.Μ Καλτεζών: Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών

Μεγαλόπολη

01/06/2021, 9:02 μμ

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε το πρωί σήμερα, Τρίτη 1η Ιουνίου, τον μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, ο περιφερειάρχης επέδωσε στον ιεράρχη ως συμβολικό δώρο το αντίγραφο της σφραγίδας της Πελοποννησιακής Γερουσίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Π. Νίκας ενημέρωσε τον μητροπολίτη σχετικά με έργα, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία υλοποιεί η Περιφέρεια σε βυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία και χώρους στην μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, τα οποία αφορούν κυρίως ανακατασκευές.

Γνωστοποίησε με την ευκαιρία ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, φέτος τον χειμώνα, στη μονή Καλτεζών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Αλέξανδρος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη για τη συνδρομή της Περιφέρειας και εν γένει την εξαιρετική συνεργασία με της με τους εκκλησιαστικούς θεσμούς.

Δελτίο Τύπου περιφέρειας

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Έκθεση ζωγραφικής «Μένουμε Σπίτι» στην Τρίπολη (pics)

Η ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης και o δήμος Τρίπολης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην πλατεία Πετρινού...

24/06/2021

Τα ζευγάρια των «16» του Euro

Η φάση των ομίλων του Euro ολοκληρώθηκε και πλέον είναι γνωστά και τα οκτώ ζευγάρια της...

24/06/2021

Η αναβίωση του εθίμου του Άι-Γιάννη Ρηγανά στην Τρίπολη (pics,vid)

Copyright © 2009 – 2020 ArcadiaPortal.gr Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του ArcadiaPortal.gr διατίθεται...

23/06/2021