Η ενδυνάμωση της συνεργασίας ΥΠΕΣ με ΟΟΣΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη-Κόρμαν

Πολιτική

02/07/2021, 5:43 μμ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) κ. Ματίας Κόρμαν.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Κόρμαν για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μας, στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα διέπεται από όρους διαφάνειας και ακεραιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βορίδης ανέπτυξε την ολιστική φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζει το Υπουργείο Εσωτερικών τα παραπάνω ζητήματα, έχοντας ήδη νομοθετήσει τη συγκρότηση ενός Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στη Δημόσια Διοίκηση και την εγκαθίδρυση του θεσμού του Συμβούλου Ακεραιότητας. Παράλληλα, ο Υπουργός παρουσίασε στο Γενικό Γραμματέα του Ο.Ο.Σ.Α. τα βασικά σημεία της προωθούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη νόμιμη άσκηση επιρροής σε μέλη θεσμικών οργάνων της Πολιτείας (lobbying). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρύθμιση του συγκεκριμένου ζητήματος έχει επισημανθεί μεταξύ άλλων και από τον Ο.Ο.Σ.Α.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόρμαν δήλωσε ικανοποιημένος από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί τα δυο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και παρείχε την δέσμευση της στενότερης συνεργασίας του Ο.Ο.Σ.Α. με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ο.Ο.Σ.Α. κ. Γιώργος Πρεβελάκης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης και η  Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Σκληρή απάντηση Χρυσοχοΐδη στο παραλήρημα ΣΥΡΙΖΑ για τις δολοφονίες γυναικών

Για απραξία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ότι αφορά τις δολοφονίες γυναικών...

31/07/2021

Σκέρτσος: 43 φορές λιγότερους θανάτους αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι

«43 φορές λιγότεροι θάνατοι σημαίνει ότι αν όλος ο πληθυσμός ήταν εμβολιασμένος, από τις 12.923 απώλειες...

31/07/2021

Σοφία Βούλτεψη: Ομάδα κρούσης κατά της εμπορίας ανθρώπων με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες

Στη μάχη για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων (trafficking) μπαίνει για πρώτη φορά επίσημα...

31/07/2021