Η Δημητσάνα υποδέχθηκε Ι. Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας

Μεγαλόπολη

07/07/2021, 12:02 μμ

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, στην ιστορική Δημητσάνα, παραμονή εορτασμού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, η υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας εκ της Ιεράς Μονής Αιμιαλών Αρκαδίας.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής.

Στη συνέχεια το Ιερό Θησαύρισμα εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και ακολούθησε η τέλεση  Δισαρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος, ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο για την συμμετοχή του στην Πανήγυρη, αναφερόμενος στις αρετές που τον διακρίνουν. 

Με την σειρά του, ο Μητροπολίτης Κορίνθου αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Ιερεμία για την τιμητική πρόσκλησή του, εξήρε το συγγραφικό του έργο περί των Επιστολών του Αποστόλου Παύλου. Ακολούθως κηρύττοντας το θείο λόγο αναφέρθηκε στην εορτάζουσα Αγία Κυριακή, χαρακτηρίζοντάς την καλλιπάρθενο, αθληφόρο και μάρτυρα Χριστού. Απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε ότι οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από τον βίο της Αγίας και να την κάνουμε πρότυπο στην ζωή μας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Πολιούχου Αγίας Κυριακής και Ιερών Λειψάνων, πέριξ του Ιερού Ναού.

Με το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, όπου το παρόν έδωσαν και οι δύο Μητροπολίτες.

archon.gr

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς | Arcadia Portal

Από τις ηρωικότερες και αγνότερες μορφές του ‘21, γιος του αγωνιστή Σταματέλου, εγκατεστημένου στο Τουρκολέκα Λεονταρίου...

01/08/2021

Αρκαδία: Κατά παρέκκλιση λειτουργία Νηπιαγωγείων λόγω της δυσκολίας μετακίνησης των νηπίων

Κατά παρέκκλιση λειτουργία Νηπιαγωγείων της ΠΕ Αρκαδίας για το σχολικό έτος 2021-2022. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας...

01/08/2021

Επανεκκίνηση Εστίασης: Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν

Σύμφωνα με την 3η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης “Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για...

31/07/2021