Η Ακρινή πήρε ξανά τη στήριξη για τη μετεγκατάστασή της

Ενέργεια

18/03/2021, 8:05 μμ

Την επικαιροποίηση της θέσης του για στήριξη του αιτήματος μετεγκατάστασης της Ακρινής, με παράλληλες ενέργειες προς την κυβέρνηση ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες και οδηγηθούμε στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος πριν τις 31 Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το Περιφερειακό Συμμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η παραπάνω θέση κατατέθηκε ως πρόταση από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής, Θεοχάρη Καζαντζίδη, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική απόφαση πλέον ζητώντας απ’ όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε πως η προσωπική του στάση δεν αλλάζει και είναι εκφρασμένη από το 2011 όταν και ψήφισε ως Βουλευτής το νόμο για τη μετεγκατάσταση.

Στο ίδιο κλίμα και ο πρώην Περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος ζήτησε στήριξε του αιτήματος, ενώ η Γεωργία Ζεμπιλιάδου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για συνεχή εμπαιγμό των κατοίκων της Ακρινής.

Για κοροϊδία των κατοίκων έκανε λόγο ο Αντώνης Τσάκωνας ζητώντας άμεσα πρόβλεψη για το Προεδρικό Διάταγμα και την εξασφάλιση των κονδυλίων της μετεγκατάστασης, ενώ ο Στέφανος Πράσσος τάχθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Ακρινής για κάθε μορφή αγώνα.

Στήριξη στο αίτημα των κατοίκων της Ακρινής εξέφρασαν και οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των τεσσάρων της ΝΔ με την Καλλιόπη Βέττα του ΣΥΡΙΖΑ να μη λείπουν, σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν από την προηγούμενη αλλά και τη νυν κυβέρνηση.

Σήμερα το βράδυ οι βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, όπου θα τεθεί το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής.

(του Ζήση Πατσιαβά, e-ptolemeos.gr)

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Οι στοχευμένες επιθέσεις ransomware πιο επικίνδυνες από ποτέ για τις ενεργειακές υποδομές

Η ομάδα DarkSide είναι μια τυπική περίπτωση εγκληματικής ομάδας στον κυβερνοχώρο που εμπλέκεται στο “Big Game...

11/05/2021

ΑΔΜΗΕ: Προκήρυξη στα τέλη Μαΐου της νέας διασύνδεσης με Βουλγαρία – Έναρξη λειτουργίας τον Αύγουστο του 2022

Στις ράγες μπαίνει εντός του μήνα και το ελληνικό τμήμα της δεύτερης ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη...

11/05/2021

Πάιατ: Η Ελλάδα είναι πλέον παγκόσμιος παίκτης στον τομέα της ηλιακής και αιολικής ενέργειας

O Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάιατ, συνομίλησε με την δημοσιογράφο Μαριάννα Κακαουνάκη στo...

11/05/2021