Γιώργος Αμανατίδης: Οριστική υπαγωγή οικισμών Δήμων Βοΐου και Γρεβενών στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από Ειδικά Μειονεκτήματα

Δυτική Μακεδονία

11/03/2021, 10:56 πμ

Με το από 11-12-2020 Δελτίο Τύπουπαρουσιάσαμε την πρόοδο του υπόψη θέματος μέχρι την έγκρισή του από την Επιτροπή Παρακολούθησης (Ε.Π.) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020 καθώς και τον προγραμματισμό της υπολειπόμενης εγκριτικής διαδικασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε).

Ευχαριστήσαμε επίσης τους συντελεστές για την επίτευξη του στόχου, με βάση την τεκμηρίωση που ετοίμασα για στήριξη του αιτήματος ένταξης των οικισμών Δήμων Βοΐου και Γρεβενών* στις περιοχές με Ειδικά Μειονεκτήματα.

Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) η 8η τροποποίηση-επικαιροποίηση του ΠΑΑ της Ελλάδας και η ένταξη των οικισμών θεωρείται πλέον οριστική.Βάσει αυτής οι υπόψη οικισμοί θα ενταχθούν στους αντίστοιχους πίνακες με συνέπεια οι κάτοικοι να δικαιούνται τα προβλεπόμενα κίνητρα όπως ενδεικτικά: εξισωτική αποζημίωση, προγράμματα στήριξης της κοινωνικής συνοχής.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι δίκαιη για τα χωριά που αφορά και αποτυπώνει τη συνεχή και αποτελεσματική μέριμνα της Κυβέρνησης για την περιοχή μας.

Σε ότι με αφορά δεσμεύομαι να συνεχίσω με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα θέματα του Ν. Κοζάνης και των κατοίκων του.

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

«Καρατομήσεις» αντιπεριφερειαρχών ετοιμάζει ο Πατούλης – Ας ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα του

Περιφέρεια Αττικής Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, φαίνεται ότι σκέφτεται σοβαρά το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε...

11/05/2021

Δήμος Γρεβενών: “Ζωγραφίζουμε την Ελευθερία μας” – Οι Εικαστικές Δημιουργίες του 2ου Γυμνασίου (Βίντεο)

Έφθασαν στο Δημαρχείο οι πρώτες εικαστικές δημιουργίες της καλλιτεχνικής δράσης “Ζωγραφίζουμε την Ελευθερία μας” που υλοποιεί...

11/05/2021

Δήλωση του Περιφερειάρχη για τους εργάτες και το ζήτημα της Κρυσταλλοπηγής

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την...

11/05/2021