Γερμανία: Σε λειτουργία το πιλοτικό έργο για την παραγωγή χάλυβα με πράσινο υδρογόνο

Ενέργεια

13/03/2021, 7:33 μμ

Η γερμανική εταιρεία σιδήρου Salzgitter σε συνεργασία με τις Avacon και Linde έθεσαν σε λειτουργία μια μονάδα παραγωγής πράσινου υδρογόνου που τροφοδοτείται από αιολική ενέργεια.

Το έργο με την ονομασία «Wind Hydrogen Salzgitter – WindH2) αποτελεί κεντρικό στοιχείο του τεχνολογικού έργου Salcos Salzgitter Low CO2 Steelmaking που αναπτύσσεται από την Salzgitter.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, το πράσινο υδρογόνο πρόκειται να υποκαταστήσει τον άνθρακα που πριν αξιοποιούνταν για την τήξη του μεταλλεύματος.

Οι τρείς υψικάμινοι που λειτουργούν επί του παρόντος θα πρέπει να αντικατασταθούν σταδιακά από έναν συνδυασμό μονάδων άμεσης μείωσης (direct reduction plants) και ηλεκτρικούς κλίβανους.

Όπως υπογραμμίζεται, ένας τέτοιος μετασχηματισμός της παραγωγής χάλυβα θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 95% μέχρι το 2050.

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Οι αποφάσεις της έκτακτης ΓΣ της ΕλβαλΧαλκόρ

Στην Αθήνα στις 9 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της...

11/04/2021

Ν. Δένδιας: Ελπίζω στην Άγκυρα να υπάρξει μια επανέναρξη συνεννόησης στα πλαίσια του Δικαίου

«Εάν η Τουρκία κρατήσει μια καλή συμπεριφορά θα πάω στην Άγκυρα και ελπίζω ότι και εκεί...

10/04/2021

Τι πρόβλέπει το πενταετές της ΔΕΔΑ 2021-2025 για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας – Μέσα στον επόμενο μήνα ξεκινούν τα έργα

Θήβα και Λιβαδειά είναι οι δύο μεγάλες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που προβλέπεται να αναπτυχθεί/επεκταθεί...

10/04/2021