Γερμανία: Πιέσεις προς την κυβέρνηση για άμεση έγκριση του σχήματος στήριξης των ΑΠΕ

Ενέργεια

07/04/2021, 11:03 μμ

Για την ανάγκη ταχύτερης έγκρισης του νόμου για τις ΑΠΕ κάνουν λόγο οργανισμοί της ενεργειακής βιομηχανίας και προς τούτο καλούν την γερμανική κυβέρνηση να εντείνει πιέσεις προς την Κομισιόν για την διευθέτηση του ζητήματος.

Σύμφωνα με το Clean Energy Wire, ο νόμος EEG προβλέπει τους κανόνες για τις ταρίφες (feed-in payments) και για τους διαγωνισμούς νέων μονάδων ΑΠΕ. Το Υπουργείο Οικονομίας πρέπει να προσφέρει ουσιαστική πληροφόρηση για να βοηθήσει στην έγκριση, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Ανανεώσιμης Ενέργειας (Renewable Energy Federation/BEE). Η ομοσπονδία είχε καλέσει την Κομισιόν να επιταχύνει την διαδικασία έγκρισης με σκοπό να διασφαλίσει την έγκαιρη ανάπτυξη νέων μονάδων ΑΠΕ στη Γερμανία.

Σε απάντησή της, η Κομισιόν μίλησε για πολυπλοκότητα της ρύθμισης σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και ζήτησε επιπρόσθετες πληροφορίες από τις γερμανικές αρχές.

Η μη έγκριση του κανονισμού για τις ΑΠΕ σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου της Γερμανίας (Federal Network Agency/BNetzA) δεν μπορεί ακόμη να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του πρώτου για την φετινή χρονιά διαγωνισμού για ηλιακά, χερσαία αιολικά και βιομάζα. «Χωρίς την δημοσίευση των προσφορών που προκρίθηκαν και κέρδισαν, καμία κατασκευή δεν πρόκειται να ξεκινήσει», σημειώνει ο πρόεδρος της BEE Simone Peter.

«Χωρίς την έναρξη της κατασκευής, η προμήθεια καθαρής από διοξείδιο του άνθρακα ενέργειας δεν μπορεί να ξεκινήσει, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα τους στόχους επέκτασης στις ΑΠΕ και τους κλιματικούς στόχους. Η ενεργειακή βιομηχανική ένωση BDEW κάλεσε την κυβέρνηση να πιέσει για μια γρήγορη απόφαση κρατικής βοήθειας.  

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Υδρογόνο: υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ προτρέπουν για κανονιστικό πλαίσιο

Ευρωπαίοι υπουργοί ενέργειας τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού ρυθμιστικού πλαισίου για το υδρογόνο στην Ευρωπαϊκή...

13/04/2021

Έργα άνω των €540 εκατ. στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ 2021-2030 που εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ

 Τη συνολική επί της αρχής έγκριση της ΡΑΕ έλαβε το δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξής του ΔΕΣΦΑ (ΔΠΑ...

13/04/2021

Καθυστερήσεις ΑΔΜΗΕ στα αιτήματα παραγωγών για σύνδεση στο δίκτυο – Η ζήτηση μπορεί να ξεπεράσει τα 4GW εντός 2021

«Βουνό» τα αιτήματα από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς ενέργειας για σύνδεση στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ συνολικής...

13/04/2021