Φωτίου: «Η κυβέρνηση έκανε εμπόριο ελπίδας με το Πάσχα στο χωριό»

Πολιτική

20/04/2021, 1:55 μμ

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» (Open) στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπολο και Ντόρα Κουτροκόη, η κ. Θεανώ Φωτίου τόνισε τα εξής σημεία:

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι κυβερνήσεις πήραν το μάθημα από το πρώτο κύμα. Για παράδειγμα στο Βέλγιο ο δείκτης θνητότητας σε σχέση με τα κρούσματα είναι 2,6 ενώ στην Ελλάδα είναι 3,2. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μάθημα από τα λάθη της σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας. Απόδειξη τα νούμερα των νεκρών: Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο, δηλαδή μέσα σε 8 μήνες είχαμε 626 νεκρούς, και μετά από τον Νοέμβριο έως σήμερα, δηλαδή μέσα σε 5 μήνες με συνεχές lockdown, έχουμε 8.500 νεκρούς. Το κομβικό σημείο του αδιεξόδου, πέρα από άλλα αναγκαία μέτρα που δεν πήραν όπως στοχευμένα τεστ και μαζικούς ελέγχους, είναι ότι δεν αύξησαν επαρκώς τις ΜΕΘ. Αυτό σημαίνει ότι όσο αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και δεν υπάρχουν κενές ΜΕΘ, δεν μπορεί να αρθεί το lockdown.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση σε βασικές επιλογές της για τη διαχείριση της πανδημίας. Αυτό θα εκφραστεί σιγά σιγά και στην πρόθεση ψήφου.

Η κυβέρνηση έκανε εμπόριο ελπίδας με το Πάσχα στο χωριό, και μάλιστα αυτό έγινε και από υπουργούς. Οι πολίτες δε θα μπορούν να μετακινηθούν, ενώ οι τουρίστες θα μπορούν να πάνε οπουδήποτε. Την ίδια ώρα όταν μια κατάσταση δεν εξυπηρετεί την κυβέρνηση φορτώνει την ευθύνη στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πια την κυβέρνηση και αυτό φαίνεται με όσα βλέπουμε στις πλατείες. Οι πολίτες βλέπουν ότι τα μέτρα είναι αδιέξοδα και είναι αφημένοι χωρίς κανέναν έλεγχο. Το αποκορύφωμα ήταν ο διαγωνισμός των 10 εκατομμυρίων για τα περιβόητα self test που κηρύχθηκε άγονος.

Διαβάστε επίσης

Επισκέφθηκε τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε μια συμβολική κίνηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε στο Διδυμότειχο τους γονείς της...

16/05/2021

Αιχμές Αβραμόπουλου προς ΕΕ για τη στάση της στο μεταναστευτικό

Συνέντευξη με θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa»...

16/05/2021

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών-MRB: Έλληνες και Τούρκοι επιθυμούν ειρηνική διευθέτηση των διαφορών

Η μεγάλη πλειοψηφία Ελλήνων και Τούρκων επιθυμεί την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών των δύο λαών, οι...

15/05/2021