Εργοστάσιο και στη Βουλγαρία για τα Next E.Go Mobile;

Ηλεκτροκίνηση

13/07/2021, 12:23 πμ

Η Γερμανική start up που κατασκευάζει οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα Next E.Go Mobile, είναι έτοιμη να επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για εργοστάσιο στη Βουλγαρία.

Τη δήλωση για την πρόθεση της Γερμανικής start up να επενδύσει το ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ, έκανε ο υπουργός οικονομίας της Βουλγαρίας, Kiril Petkov. Η Next e.Go Mobile σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο βορρά και συγκεκριμένα στην πόλη Lovech, σε δύο χρόνια από τώρα με προσωπικό περίπου 1.000 άτομα.

Αυτά τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Petkov μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την εταιρεία για τη μεγάλη και σημαντική αυτή επένδυση. Η Γερμανική start up που τοποθετεί τα προϊόντας της στη «βάση» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς είναι μικρά και φθηνά, στο νέο της εργοστάσιο στη Βουλγαρία θα παράγει τα μοντέλα E.Go Life και E.Go Life Cross.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουν προσιτή, καθαρή και βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ali Vezvaei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next e.GO. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βουλγαρία, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει καθιερωθεί να θεωρείται ως κομβική χώρα για εταιρείες παραγωγής ανταλλακτικών.

Η συνδρομή της Βουλγάρικης κυβέρνησης στην επένδυση της Next e.Go Mobile, θα είναι συνολικά 34 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα καταβληθούν σε 3 δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται όταν η εταιρεία αρχίσει την παραγωγή και με την τελευταία, όταν η εταιρεία πιάσει το στόχο της και οι πωλήσεις φτάνουν τα 20.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτοψία Newsauto στη ΒΙΠΕ Βόλου που θέλει το εργοστάσιο της Next.e.GO
Next e.Go: Η ενδιαφέρουσα ιστορία του κατασκευαστή που έρχεται Ελλάδα!
Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Πόσο επικίνδυνες είναι οι πυρκαγιές στα ηλεκτρικά οχήματα;

Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Ποια είναι τα προβλήματα και πως...

03/08/2021

Η Audi θα διατηρήσει τη Singleframe μάσκα και στα ηλεκτρικά της

Το γνώριμο σχεδιαστικό στυλ και κυρίως η χαρακτηριστική μάσκα της Audi θα παραμείνουν βασικά στοιχεία της...

02/08/2021

Φθηνό ηλεκτρικό τριθέσιο με 450 χλμ. αυτονομίας

Εμπνευστής του βαν είναι ο Τούρκος σχεδιαστής, Murat Gunak που μεταπήδησε από τη Mercedes στην TOGG....

02/08/2021