Επίσκεψη του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας»

Δυτική Μακεδονία

07/06/2021, 1:19 πμ

Τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών-αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας επισκέφθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Στάθης Κωνσταντινίδης. Στη συνάντησή του με τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργο Χαλκίδη, αντιπρόεδρο και Κωνσταντίνο Βόμβα, εκπρόσωπο ΠΟΣΕΑ, ενημερώθηκε για τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η πανδημία στο χώρο της αιμοδοσίας, τις αλλαγές στο θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο και τις δράσεις που υλοποιούν οι σύλλογοι και η ομοσπονδία για την εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων αίματος για τους συνανθρώπους μας.

Με την ολοκλήρωση της συνεργασίας, ο κ. Βουλευτής δήλωσε: «Από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ¨Σταγόνα Ελπίδας¨, του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος, ενημερώθηκα αναλυτικά για τις αυξημένες ανάγκες σε αίμα και αιμοπετάλια, που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που συνοδεύουν την εμβολιαστική διαδικασία. Εξάλλου, οι ανάγκες αυξάνονται και εξαιτίας της σταδιακής επανεκκίνησης λειτουργιών του συστήματος υγείας που είχαν περιοριστεί το προηγούμενο διάστημα. Επιπλέον, ενημερώθηκα για τις συνεργασίες με τη Στοργή και το Όραμα Ελπίδας, για τη συλλογή βλαστοκυττάρων και δειγμάτων μυελού των οστών. Η κοινωνική προσφορά των μελών του συλλόγου είναι μεγάλη και αναγνωρισμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τώρα που το εθνικό σύστημα αιμοδοσίας μπαίνει σε νέα βάση, με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων, πρέπει να εξασφαλιστούν οι πόροι και οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή η χώρα να γίνει αυτάρκης στον κρίσιμο αυτό τομέα. Στην προσπάθεια αυτή και στις δράσεις του συλλόγου θα είμαι συνοδοιπόρος. Ευχαριστώ θερμά τους εθελοντές αιμοδότες για το σπουδαίο έργο τους.»

Διαβάστε επίσης

Άρθρο-παρέμβαση της Βάιας Λαμπροπούλου: Ο νέος εργασιακός νόμος και η θέση των πολιτικών της Βουλής

Νέες συνθήκες διαμορφώνει το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής για θέματα μισθών, συμβάσεων,...

22/06/2021

Συνέντευξη του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά στο metalignitiki.gr για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς απαντάει στη Βάια Λαμπροπούλου σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα για την περιοχή...

22/06/2021

Startups: Στο μικροσκόπιο η Δυτική Μακεδονία

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων για την περαιτέρω αποκέντρωση του οικοσυστήματος και την τόνωση της επιχειρηματικότητα στην...

18/06/2021