Εμβόλια: Ξεκίνησαν οι αυτόματες ακυρώσεις ραντεβού! Ποιους αφορά – Τι πρέπει να ξέρετε

Κοινωνία

02/06/2021, 3:02 μμ

Αλλαγές από σήμερα, Τετάρτη 02.06.2021, στον εμβολιαστικό σχεδιασμό, καθώς δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που είδαν ακυρωμένο το ραντεβού για την δεύτερη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Πρόκειται για τους πολίτες που νόσησαν και ξεπέρασαν την νόσο Covid-19 και το ραντεβού για την δεύτερη δόση ακυρώθηκε αυτόματα.

Τα εμβόλια που ακυρώνονται και τα επόμενα βήματα

Η ρύθμιση αυτή αποφασίστηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών από τη στιγμή που εκδόθηκε η οδηγία από τους διεθνείς υγειονομικούς οργανισμούς για τον εμβολιασμό με μία δόση των νοσούντων και αναρρωσάντων από την νόσο Covid-19. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, μία δόση αρκεί για να προσφέρει προστασία έως και 13 μηνών σε πρώην ασθενείς.

Η αυτόματη ακύρωση του ραντεβού για τη δεύτερη δόση, κατέστη εφικτή μετά από διασύνδεση του μητρώου Covid-19 του ΕΟΔΥ με το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού. Έτσι πλέον στην πλατφόρμα των εμβολιασμών υπάρχει καταγραφή όλων των πολιτών που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 στη χώρα μας, ενώ τα στοιχεία επικαιροποιούνται συνεχώς.

Από τώρα και στο εξής, λοιπόν, το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού θα δίνει το δικαίωμα εμβολιασμού μόνο για μία δόση σε όσους πολίτες έχουν νοσήσει από Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες και θέλουν να ρυθμίσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Click4more: Εμβόλιο AstraZeneca: Νέες συμβουλές από τον ΕΜΑ για θρομβώσεις και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων

Ενώ μετά το πέρας των 6 μηνών από την ημέρα της διάγνωσης οι πολίτες θα λαμβάνουν sms στο κινητό τους, το οποίο θα τους υπενθυμίζει να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους με μία δόση εμβολίου.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή του εμβολίου και οι αναρρώσαντες από τον κορονοϊό μπορούν να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / iatropedia.gr.

To άρθρο Εμβόλια: Ξεκίνησαν οι αυτόματες ακυρώσεις ραντεβού! Ποιους αφορά – Τι πρέπει να ξέρετε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Καιρός: «Λιώνει» από τη ζέστη η χώρα – Μέχρι και 42 βαθμούς η θερμοκρασία

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα έχει ο καιρός σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου, για τρίτη διαδοχική ημέρα, σύμφωνα...

24/06/2021

Μονή Πετράκη: Αίματα και ράσα στο πάτωμα – Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες μετά την επίθεση στους Μητροπολίτες

Τις πρώτες εικόνες μέσα από τη Μονή Πετράκη, όπου ιερέας που καθαιρέθηκε επιτέθηκε με καυστικό υγρό...

24/06/2021

Μονή Πετράκη: Η κρυμμένη κοκαΐνη στα ράσα, το «ποίμνιο» και η απόπειρα επίθεσης σε γυναίκα

Ο ιερέας που καθαιρέθηκε και επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες, στη Μονή Πετράκη, είχε συλληφθεί...

23/06/2021