Εμφανίστηκε και πιο δυνατό Polestar 2 στο Goodwood

Ηλεκτροκίνηση

14/07/2021, 12:30 μμ

Η Polestar εμφάνισε στο Goodwood μια «πειραματική» έκδοση του Polestar 2, που έχει ενισχυμένα χαρακτηριστικά για την απόλαυση της οδήγησης και 476 ίππους.

Με μικρές αισθητικές αλλαγές και περίπου 70 ίππους περισσότερους από την «απλή» έκδοση του Polestar 2, η εταιρεία δείχνει την πρόθεσή της να παραμείνει ανταγωνιστική.

Με μικρές αλλαγές στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, ενισχυμένη ανάρτηση από την Ohlins και περισσότερη ισχύ, η ειδική έκδοση του Polestar 2 δίνει το στίγμα της εταιρείας που θέλει να παραμείνει σε τροχιά ανταγωνισμού ανάμεσα στα ηλεκτρικά δυναμικά μοντέλα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Thomas Ingenlath, ανέφερε σχετικά με το «πειραματικό» μοντέλο πως «προκάλεσα τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής να παίξουν με το Polestar 2 με στόχο να δείξουμε κάτι που θα αποτελεί ισχυρή δήλωση για τις προθέσεις μας». Οι προφυλακτήρες είναι ελαφρώς διαφοροποιημένοι εμπρός και πίσω, αλλά και η μάσκα στο μπροστινό μέρος έχει άλλο χρωματισμό.

Από εκεί και πέρα, η ανάρτηση κρατάει το αυτοκίνητο λίγο πιο κοντά στο έδαφος με μικρότερη απόσταση από το «τυπικό» Polestar 2 κατά 30 χιλιοστά. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 21 ιντσών και τα φρένα είναι εξαπίστονα- ίδια με του Polestar 1. Η Ohlins έχει ασχοληθεί με την ανάρτηση και προσφέρει το κορυφαίο της πακέτο με τη δυνατότητα ρύθμισης για να τη «φέρνει» ο κάθε οδηγός ακριβώς στα μέτρα του. Το αναβαθμισμένο λογισμικό της διαχείρισης έχει στείλει τη μέγιστη τιμή της ισχύος στους 476 ίππους (από 408 που έχει η «τυπική» έκδοση του Polestar 2), ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής έχει παραμείνει αμετάβλητη στα 67,2 kgm. Προφανώς και το «περαματικό» Polestar 2 που είδαμε στο Goodwood Festival of Speed θα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,7 δευτερόλεπτα (όσο χρειάζεται το Polestar 2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμο για αποκάλυψη το ηλεκτρικό SUV Polestar 3
Polestar 2 με μονό ηλεκτροκινητήρα
Η Maserati MC20 στη θρυλική ανάβαση του Goodwood (video)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  
Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Τα Tesla δείχνουν και Disney+

Tesla: Νέες αναβαθμίσεις/ενημερώσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού (την 2021.24), η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία...

31/07/2021

Peugeot e-208: Ιδανικό μέσα στην πόλη

Το Peugeot e-208 γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην ευρωπαϊκή – αλλά και ελληνική –  αγορά, φιγουράροντας στις...

30/07/2021

Οι τιμές του Audi Q4 e-tron Sportback στην Ελλάδα

Το Audi Q4 e-tron Sportback είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας στην compact κατηγορία. Παίρνει...

30/07/2021