Ελλάκτωρ: Τι απαντά η πλευρά Reggeborgh στο αίτημα των εφοπλιστών

Ενέργεια

28/02/2021, 6:05 μμ

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μετόχων ανοίγει το αίτημα των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου για σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης με βασικά αιτήματα την ανάκληση της σημερινής διοίκησης και διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος…10ετίας στην Ελλάκτωρ.

Το αίτημα κατατέθηκε έναν μόλις μήνα μετά την έκτακτη γενική συνέλευση του ομίλου, στην οποία επικράτησε η πλευρά του ολλανδικού fund της Reggeborgh – με ευρεία οι δύο στήριξη από τους μετόχους της Ελλάκτωρ- εκλέγοντας νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο στελεχώθηκε με πρόσωπα που ήδη είχε προτείνει.

Ως εκ τούτου, η πλευρά Reggeborgh κάνει λόγο για “επικίνδυνες αστειότητες” εκ μέρους των εφοπλιστών, επισημαίνοντας πως η κατάληξη της μετοχικής αναμέτρησης σε μια νέα έκτακτη γ.σ. θα είναι και πάλι υπέρ των συμφερόντων της. Επισημαίνει δε πως η πρωτοβουλία των μετόχων-εφοπλιστών δεν λαμβάνει υπόψη “τις πραγματικές ανάγκες του ομίλου Ελλάκτωρ”.

Υπενθυμίζεται ότι η Greenhill Investments Limited  συμφερόντων των κ.κ. Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου κατέχει ποσοστό 16,95% του μετοχικού της κεφαλαίου της Ελλάκτωρ και μέσω σχετικής συμφωνίας με την μέτοχο Pemanoaro Ltd, ελέγχει επιπλέον 8,63% των δικαιωμάτων ψήφου.  Υπενθυμίζεται ότι πριν την υποβολή του εν λόγω αιτήματος σύγκλισης γ.σ., η πλευρά της Greenhill Investments είχε καταθέσει αγωγές, ζητώντας και πάλι την ανάκληση της σημερινής διοίκησης της Ελλάκτωρ. Επισήμως δε η διοίκηση της εισηγμένης είχε χαρακτηρίσει τις παραπάνω νομικές ενέργειες “ως απαράδεκτες και αβάσιμες”.

Η κλιμάκωση των κινήσεων εκ μέρους της πλευράς των εφοπλιστών έρχεται σε μια περίοδο όπου ο όμιλος Ελλάκτωρ ανασυγκροτείται τόσο διοικητικά (με την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις θυγατρικές του), όσο και επιχειρησιακά, καθώς δρομολογείται μεγάλη –και απαραίτητη – αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, την οποία η πλευρά Reggeborgh διαμηνύει ότι υποστηρίζει πλήρως.

(της Πέννυς Κούτρα, capital.gr)

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Έργα άνω των €540 εκατ. στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ 2021-2030 που εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ

 Τη συνολική επί της αρχής έγκριση της ΡΑΕ έλαβε το δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξής του ΔΕΣΦΑ (ΔΠΑ...

13/04/2021

Καθυστερήσεις ΑΔΜΗΕ στα αιτήματα παραγωγών για σύνδεση στο δίκτυο – Η ζήτηση μπορεί να ξεπεράσει τα 4GW εντός 2021

«Βουνό» τα αιτήματα από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς ενέργειας για σύνδεση στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ συνολικής...

13/04/2021

Πάνω από 2.500 οικογένειες συνδέονται στο δίκτυο φυσικού αερίου με το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Χιλιάδες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα σε όλη τη Θεσσαλία εντάσσονται στο πρωτοπόρο Πρόγραμμα αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης...

12/04/2021