Εκκρεμείς συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν τα 360-384 ευρώ πριν το Πάσχα (vid)

Οικονομία

06/04/2021, 1:51 πμ

Οι δικαιούχοι θα λάβουν το έναντι ποσό αναλόγως με την κατηγορία στην οποία ανήκει κάθε ασφαλισμένος

Έπειτα από το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όσοι δικαιούχοι έκαναν την αίτησή τους, μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου, θα λάβουν την πρώτη μηνιαία προκαταβολή των 360 ευρώ ή 384 ευρώ πριν από το Πάσχα. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα λάβουν το έναντι ποσό αναλόγως με την κατηγορία στην οποία ανήκει κάθε ασφαλισμένος, καθώς και τα αναδρομικά που αναλογούν στους μήνες καθυστέρησης απονομής της σύνταξής τους.

Σημειώνεται ότι το συνολικό πλήθος των αιτήσεων ανήλθε σε 44.593, εκ των οποίων οι 41.366 είναι ολοκληρωμένες και 3.227 δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα από τους ενδιαφερόμενους. Από τις 41.366 αιτήσεις, οι 36.088 περνούν στο στάδιο της επεξεργασίας, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την προκαταβολή σύνταξης και τα αναδρομικά, πριν από το Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες, 4.375 αυτονοήτως απορρίφθηκαν, καθώς οι αιτούντες λάμβαναν ήδη σύνταξη, 648 αφορούσαν διεθνείς συντάξεις που δεν ήταν εξαρχής στο πεδίο της ρύθμισης, ενώ για άλλες 255 δεν υπήρχε απόφαση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Οι περισσότερες οριστικές αιτήσεις αφορούσαν ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ (12.314 αιτήσεις), του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (8.950) και του τ. ΟΑΕΕ (8.545).

Μετά την επεξεργασία, εκδίδεται αυτοματοποιημένα για τους δικαιούχους βεβαίωση χορήγησης της προκαταβολής σύνταξης, μέσω του μηχανογραφικού συστήματος, η οποία τους κοινοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ημέρα της πληρωμής.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε πρόσφατη δήλωσή του, «το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων δεν λύθηκε ακόμη. Ακολουθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή με στόχο την επιτάχυνση στη έκδοση των συντάξεων. Οι παράλληλες δράσεις ενίσχυσης του e-ΕΦΚΑ με προσωπικό και σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα συμβάλλουν σημαντικά στην αλλαγή της σημερινής εικόνας. Αλλά και η ολοκλήρωση του συστήματος ψηφιακής απονομής “ΑΤΛΑΣ”».

Διαβάστε ακόμη: 

Ποιες περιοχές της Ελλάδας κρατούν τα… σκήπτρα των καταθέσεων – Πόσο αυξήθηκαν τα ποσά ανά λογαριασμό

Lockdown: Τι αλλάζει τις καθημερινές – Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο (vid)

Grecotel: Προχωρά στην εξαγορά πέντε Resort σε Μύκονο και Κέρκυρα – Επένδυση €104 εκατ.

Πηγή: newmoney.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Δημόσιοι υπάλληλοι: Πληρωμή αναδρομικών σε 2 δόσεις – Ποιους αφορά

Τα αναδρομικά αφορούν τα πληρωτέα μερίσματα μέχρι και 31/3/2021 Αύριο, Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν...

22/04/2021

eΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά η αίτηση για άρση κατάσχεσης – Νέα υπηρεσία για τους οφειλέτες

Οι οφειλέτες θα μπορούν εφόσον υπάρχουν ενεργές κατασχέσεις εις βάρος τους ή/και συνυπόχρεων προσώπων, να αιτηθούν...

22/04/2021

eΕΦΚΑ: Πρόσκληση απασχόλησης συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του για την απονομή συντάξεων

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την επιτυχή υποβολη αίτησης Η διοίκηση του eΕΦΚΑ ανακοινώνει την πρόσκληση...

21/04/2021