Εγκαινίασε την πρώτη παιδοψυχιατρική κλινική στη Νοτιοδυτική Ελλάδα ο υπ. Υγείας

Πολιτική

05/06/2021, 3:31 μμ

Εγκαινιάστηκε σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, η πρώτη παιδοψυχιατρική κλινική για παιδιά και εφήβους στη Νοτιοδυτική Ελλάδα. Είιναι η δεύτερη σε χωρητικότητα σε ολόκληρη την χώρα.Μέχρι τώρα, τα παιδιά και οι έφηβοι με ψυχιατρικά προβλήματα ήταν υποχρεωμένα να νοσηλευτούν στην Αθήνα.

Η κλινική που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και κατασκευάστηκε στο παλιό κτίριο του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων είναι εξοπλισμένη με 7 νέες κλίνες υψηλών προδιαγραφών, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, 33 άτομα προσωπικό και 5 παιδοψυχιάτρους.

Σημειώνεται, πως το τελευταίο διάστημα με την πανδημία έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ψυχολογικών διαταραχών, μαθησιακών δυσκολιών και διάσπασης προσοχής, ειδικά στους εφήβους.

Ο Β. Κικίλιας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των εμβολιασμών στην περιοχή, οι οποίοι στην Αχαΐα έχουν φτάσει τις 150.000 και στην ΝΔ Ελλάδα τις 300.000.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Πελώνη: Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών

«Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και τώρα...

23/06/2021

Εγκρίθηκε ομόφωνα το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Με καθολική υποστήριξη εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών...

23/06/2021

Καλαφάτης: Η περιοχή του Έβρου αναπτύσσεται και θωρακίζεται

Την πεποίθηση ότι η περιοχή του Έβρου θωρακίζεται, χτίζεται, αναπτύσσεται και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη...

22/06/2021