ΕΕΑ: Με 80.000 ευρώ από τις τράπεζες θα στηρίξει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Οικονομία

12/04/2021, 2:17 πμ

Συμφωνία μεταξύ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και των τεσσάρων συστημικών τραπεζιών για την τήρηση του Ειδικού Μητρώου ασφαλιστικής διαμεσολάβησης των τραπεζών στο Επιμελητήριο

Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και των τεσσάρων συστημικών τραπεζιών για την τήρηση του Ειδικού Μητρώου ασφαλιστικής διαμεσολάβησης των τραπεζών στο Επιμελητήριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, «οι συζητήσεις με τις τράπεζες είναι ανοικτές, και συνεχίζονται και για άλλα θέματα».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων, περίπου έξι μηνών μεταξύ του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και των CEO των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Επιτεύχθηκε συμφωνία που προβλέπει ότι η κάθε τράπεζα θα καταβάλει στο επιμελητήριο, ετησίως με αναδρομική εκκίνηση από το 2020, το ποσό των 10.000 ευρώ λόγω δραστηριοποίησής της στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Οι συζητήσεις έγιναν στο πλαίσιο της τήρησης του Ειδικού Μητρώου ασφαλιστικής διαμεσολάβησης των τραπεζών στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών οπότε και έως σήμερα κατέβαλλαν ως ετήσια συνδρομή την προβλεπόμενη για τις Ανώνυμες Εταιρείες.

Όμως, όπως αιτιολογήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τις προσωπικές παρεμβάσεις του προέδρου του κ. Χατζηθεοδοσίου, η υποστήριξη που παρέχει το επιμελητήριο σε αυτά τα μητρώα αφορά ένα μεγάλο όγκο εργαζομένων διότι δηλώνονται στο μητρώο όλοι οι τραπεζικοί υπάλληλοι που ασκούν ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Μάλιστα, δημοσιοποιούνται και τα ονόματά τους στο ενιαίο σημείο πληροφόρησης και είναι προσβάσιμα σε κάθε καταναλωτή την τελευταία τριετία.

Στη βάση αυτή διεκδικήθηκε και επιτεύχθηκε από το ΕΕΑ το σημαντικά υψηλότερο ποσό καταβολών για τις τράπεζες και την υποστήριξη των ειδικών μητρώων. Απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι οι καταβολές των τραπεζών για τη δραστηριοποίησή τους στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση τα έτη 2020 και 2021 (80.000 ευρώ) να διατεθούν στην υποστήριξη δράσεων του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Επίσης, οι συζητήσεις με τις τράπεζες είναι ανοικτές, και συνεχίζονται και για άλλα θέματα.

Αναφορικά με τη θετική εξέλιξη που αφορά τις συνδρομές τους ο, Δημήτρης Γαβαλάκης, γενικός γραμματέας και πρόεδρος Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α., δήλωσε ότι: αποτελεί σημαντική επιτυχία του Επιμελητηρίου και του προέδρου του η επίτευξη της συμφωνίας. Θα αποτελέσει πολύτιμη συνεισφορά στον κλάδο αφού η απόφασή μας είναι στο σύνολό τους οι καταβολές των τραπεζών να διατεθούν σε δράσεις αποκλειστικά για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Μαζί με τις πρωτοβουλίες που ήδη έχουν ληφθεί και τις ανάλογες αναπτυξιακές ενέργειες των σωματείων, ο κλάδος θα βγει πιο ενισχυμένος και πολλαπλά ωφελημένος».

Διαβάστε ακόμα

Θεόδωρος Φέσσας: Κοντά σε νέο deal; Η Cardlink και το θετικό momentum

Τα deals που «σώζουν» τα έσοδα των ποδοσφαιρικών ομάδων – Ποιοι χορηγοί δίνουν «φρέσκο» χρήμα

Πηγή: newmoney.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Eπίδομα παιδιού: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις – Πότε πληρώνεται η επόμενη δόση

Προϋπόθεση για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να...

08/05/2021

Χρήστος Σταϊκούρας: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές ανά πρόγραμμα προς τις επιχειρήσεις (vid)

Επιστρεπτέα7: Πληρωμές σε 20.359 δικαιούχους και ακολουθεί νέος γύρος – Επιβεβαίωση Newmoney.gr για τα “χιλιάρικα” της...

08/05/2021

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα

Δίνεται η ευκαιρία σε χιλιάδες οδηγούς να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους Άνοιξε...

08/05/2021