Ε. Μυτιληναίος: Μοχλός απόδοσης ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας – Κινητήρια δύναμη για τον Όμιλο ο τομέας RSD

Ενέργεια

11/02/2021, 4:35 μμ

Η ανανεώσιμη ενέργεια και οι τεχνολογίες αποθήκευσης θα αποτελέσουν τους μοχλούς της οικονομικής απόδοσης της MYTILINEOS στα επόμενα χρόνια καθώς οι εταιρείες και τα κράτη εντατικοποιούν τον ρόλο που θα διαδραματίσουν στην ενεργειακή μετάβαση, τόνισε μιλώντας στο Bloomberg ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS Ε. Μυτιληναίος. 

Όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος, αυτό θα γίνει μέσω μέσω του Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), ο οποίος συστάθηκε πριν από ένα χρόνο και επεκτείνεται σε διάφορες χώρες, από τη Χιλή ως την Αυστραλία, όπως ανέφερε σε συνέντευξη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

“Ο Τομέας RSD θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της απόδοσής μας τα επόμενα χρόνια”, ανέφερε. “Επί του παρόντος, βλέπουμε πολύ μεγάλη επιθυμία για παρόμοια έργα σε όλο τον κόσμο”.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας έχει ως στόχο να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας σε 3 GW μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Επί του παρόντος, η MYTILINEOS διαθέτει εγκατεστημένη δυναμικότητα από θερμοηλεκτρικούς σταθμούς και πράσινα έργα περίπου 1.4 GW. Η εταιρεία θα παρουσιάσει λεπτομέρειες στις 18 Φεβρουαρίου σχετικά με τον τρόπο σχεδιασμού επίτευξης του συγκεκριμένου στόχου.

Το Bloomberg προβλέπει ότι η ικανότητα παραγωγής ηλιακής ενέργειας θα αυξηθεί κατά 11 φορές μέχρι το 2050 και ότι οι τεχνολογίες για την αποθήκευση ενέργειας θα καθιερωθούν και θα αποτελέσουν πάγια πρακτική.

Οι δραστηριότητες ΑΠΕ περιλαμβάνουν και έργα τρίτων, καθώς και της Mytilineos. Το σύνολο των έργων που απευθύνεται σε τρίτους ανέρχεται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ($606 εκατομμύρια), εκ των οποίων ποσοστό άνω του 90% έχει προγραμματιστεί για ολοκλήρωση φέτος.

 

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Ν. Δένδιας: Οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν παγκόσμιες λύσεις

Τα πλέον καίρια ζητήματα της εποχής υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα, όπως κατέδειξε και η πανδημία του...

24/02/2021

Τζόνσον: Αλλαγές στο “καθεστώς” σύνδεσης των offshore αιολικών με την στεριά εξετάζει η κυβέρνηση

Αλλαγές στη διαδικασία σύνδεσης των υπεράκτιων αιολικών πάρκων με το δίκτυο εξετάζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου...

24/02/2021

Νέο φωτοβολταϊκό πάρκο-μαμούθ 500 MW στο Μαυροβούνι Λάρισας

Ένα ακόμη φωτοβολταϊκό πάρκο μαμούθ πρόκειται να κατασκευαστεί στην ΠΕ Λάρισας και συγεκριμένα στην περιοχή μεταξύ...

24/02/2021