Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Αιανής

Δυτική Μακεδονία

17/03/2021, 2:20 μμ

Τη σύμβαση του έργου «Βελτίωση αντιπλημμυρικών και οδικών υποδομών οικισμών Δ.Ε. Αιανής» υπέγραψαν οδήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο ανάδοχοςτου έργου, παρουσία του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Πεχλιβανίδη.

Οι αντιπλημμυρικές υποδομές, που θα υλοποιηθούν σε 5 διαφορετικές θέσεις της Δημοτικής Ενότητας Αιανής του Δήμου Κοζάνης, θα υλοποιηθούν λόγω της επιβεβλημένης ανάγκης που προέκυψε έπειτα απόέντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Αναλυτικά, το έργο αφορά κυρίως στην αντιπλημμυρική προστασία τμημάτων της Κοινότητας Αιανής, καθώςέπειτα από έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή διαπιστώθηκαν προβλήματα από πλημμύρες σε εισόδους ιδιοκτησιών και διάβρωσης εδαφών. Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις για να διευθετηθεί η απορροή των όμβριων υδάτων και της ροής του χειμάρρου, στις θέσεις:

Πηγή Γιάννουκα
Οδός Υψηλάντη
Ανατολικό τμήμα Αιανής

Επίσης, προβλέπονται παρεμβάσεις και σε άλλες θέσεις της Δημοτικής Ενότητας Αιανής.

Ο αρχικός προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανέρχεται 97.000 ευρώ με Φ.Π.Α., με την υπογεγραμμένη σύμβαση να ανέρχεται στις 71.049,63 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Διοργάνωση θεματικών εργαστηρίων Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η καινοτομία αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, ιδιαίτερα...

20/04/2021

Επίκαιρη ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Βουλή για τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία του μελιού

Ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας, η μελισσοκομία, πλήττεται από...

19/04/2021

Κοινή δήλωση της Τομεάρχη Εργασίας και της Αναπλ. Τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Θεανώς Φωτίου

Σήμερα μετακινούνται αιφνιδιαστικά δύο εκ των συνδικαλιστών των ΕΑΣ – από τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον...

19/04/2021