Δεν βάζουν μυαλό στο ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα… σφάζει ο Τσίπρας

Πολιτική

12/04/2021, 8:58 πμ

Τα παθήματα είθισται να γίνονται μαθήματα αλλά αυτό ισχύει για όλους πλην των ΣΥΡΙΖΑίων και του Αλέξη Τσίπρα. Το παραμύθι του προγράμματος Θεσσαλονίκης, εκείνου με το οποίο κέρδισε τις εκλογές το 2015 για να ηττηθεί πολιτικά από την πραγματικότητα λίγο αργότερα ρίχνοντας τη χώρα στα βράχια, ζει και βασιλεύει στην Κουμουνδούρου.

Αυτή τη φορά με αφορμή την κρίση της πανδημίας ο Τσίπρας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει όπως μας ενημερώνει το έτερο… κομματικό έντυπο, η εφημερίδα Κόντρα.

Και κούρεμα χρεών φέρνει το τιτανοτεράστιος και επιδότηση χρεών και αμέτρητες δόσεις. Το μόνο που δεν μας λέει είναι πως ακριβώς θα γίνει αυτό.

Φίλοι και γνωστοί συντηρούν το ροζ συννεφάκι του μοναδικού ηγέτη ο οποίος δεν χορταίνει πολιτικές και κοινωνικές ήττες και επιμένει να αιθεροβατεί.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο σχετικό -πρωτοσέλιδο- δημοσίευμα:

«Η πρόταση που παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας είναι προϊόν μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προ-κειμένου το σχέδιο να ανταποκρίνεται σας ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, χωρίς ωστόσο να προκαλεί αιμορραγία στις τράπεζες και τα δημόσια ταμεία. Με τη συνταγή που παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους των οφειλών των ιδιωτών θα έχει θετικό αντίκτυπο και στις τράπεζες και στα δημόσια ταμεία. Γιατί με τη διαγραφή ενός μέρους του χρέους και τη δοσοποίηση του υπόλοιπου, οι επιχειρήσεις που είναι εκτεθειμένες σε τοξικό δανεισμό και οφειλές στο δημόσιο θα ορθοποδήσουν και θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τράπεζες και το δημόσιο θα αρχίσουν να εισπράττουν, ενώ, στην περίπτωση κατά την οποία εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έβαζαν λουκέτο, δεν θα εισέπρατταν δεκάρα τσακιστή και τα κόκκινα δάνεια θα εκτοξεύονταν στα ύψη. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρουσιάζει προτάσεις και για μια σειρά άλλων θεμάτων, η επίλυση των οποίων θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται οι προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το πάγωμα του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που θα οδηγήσει σε λουκέτο δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

Η πρόταση Τσίπρα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Διαγραφή μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, καθώς και ρύθμιση παλαιότερων οφειλών. Η μείωση της βασικής οφειλής που προτείνεται είναι της τάξεως του 40% με 60%.
  • Η αποπληρωμή της υπόλοιπης οφειλής να γίνεται σε 120 δόσεις, με χαμηλό ή μηδενικό επιτόκιο.
  • Κατάργηση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.
  • Ψήφιση νέου νόμου που θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας για τα πτωχότερα στρώματα.
  • Μετατροπή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.
  • Κρατική παρέμβαση για το θέμα των επιταγών».

Λίγο παρακάτω βέβαια και με πλάγιο τρόπο ο συντάκτης σημειώνει πως τέτοια μέτρα ίσως προκαλέσουν ρήξη με τις Βρυξέλλες αλλά και αντίδραση των αγορών. Λέει δηλαδή με πλάγιο τρόπο στον Τσίπρα ότι καλά τα παραμύθια αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή.

 

Πηγή: tomanifesto.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Π. Μαρινάκης: «Η ΟΝΝΕΔ στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας στην Επιχείρηση “Ελευθερία”»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Η οποία, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης...

08/05/2021

Στέλιος Πέτσας: Τείχος ανοσίας με 5 εκατ. εμβολιασμένους έως το τέλος Μαΐου

Για τείχος ανοσίας με 5 εκατ. εμβολιασμένους έως το τέλος Μαΐου, αλλά και 1 εκατ. ανθρώπους...

08/05/2021

Μητσοτάκης: Νέα εργατική νομοθεσία, που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

Για μία νέα εργατική νομοθεσία, που θα δίνει δύναμη στον εργαζομένο μίλησε προσερχόμενος στην Κοινωνική Σύνοδο...

08/05/2021