Χωρίς τη Hyundai συνεχίζει η Canoo

Ηλεκτροκίνηση

08/04/2021, 12:38 πμ

Η start up των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Canoo, αναδιαμορφώνει τα επιχειρηματικά της σχέδια και απομακρύνεται από τις συνδρομητικές υπηρεσίες, καθώς και από τη συνεργασία της με τη Hyundai.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια συνομιλιών με πιθανούς επενδυτές, την πρώτη μετά την εισαγωγή της Canoo στο χρηματιστήριο από τον ο πρόεδρό της, Tony Aquila.

Ο Aquila δήλωσε ότι η Canoo τερματίζει τη συνεργασία που είχε ξεκινήσει με τη Hyundai και θα επικεντρωθεί στην παραγωγή και την πώληση των δικών της οχημάτων σε εμπορικούς στόλους κυρίως αλλά και σε ιδιώτες. Θυμίζζουμε πως η συνεργασία με τη Hyundai είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και βάσει αυτής, η Hyundai και η Kia θα χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα skateboard της Canoo για μελλοντικά ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Η Canoo έχει από καιρό υπογραμμίσει πως οι συνεργασίες μεταξύ  αυτοκινητοβιομηχανιών θα ήταν ένα σημαντικό μέρος της επιχειρηματικής της λειτουργίας αλλά στην τελευταία οικονομική παρουσίαση δεν αναφέρεται καθόλου η Hyundai.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Canoo, παρουσιάστηκε το 2019 και ήταν ένα minivan που η εταιρεία σχεδίαζε να διαθέσει αποκλειστικά σε πρόγραμμα συνδρομητών, ξεκινώντας από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα που έχει παρουσιάσει η εταιρεία, συνοδεύονται από στοιχεία απόδοσης και κόστους ιδιοκτησίας, κάτι που σημαίνει πως για την Canoo «μπαίνουν στο κάδρο» και οι πωλήσεις σε ιδιώτες, εκτός από τις εταιρείες που θεωρητικά θα αποτελούσαν δέκτες στόλων. Στα τέλη του περασμένου έτους, η Canoo παρουσίασε ένα φορτηγό για παραδόσεις εμπορευμάτων και αυτό εξ αρχής στόχευε σε επιχειρήσεις. Το φορτηγό Canoo που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, κέρδισε την κοινή γνώμη για το μικρό του μέγεθος και τον ευφυή σχεδιασμό του αλλά εγείρει ακόμη περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια της Canoo. Με τη σειρά των αξεσουάρ για εξωτερικές δραστηριότητες, το pick up της εταιρείας φαίνεται να στοχεύει στην ιδιωτική χρήση, κάτι που ακόμα τουλάχισον, επισήμως δεν επιβεβαιώνεται.

Διαβάστε ακόμα:
Canoo Electric: Ένα φουτουριστικό pick up (VIDEO)
H start up των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Canoo στο χρηματιστήριο
Το νέο οικονομικό van διανομών της Canoo (VIDEO)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  


Δημοφιλή στο Protothema.gr

Πηγή: newsauto.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Daymak Avvenie Spiritus: Εξωπραγματικών επιδόσεων τρίτροχο (video)

Η εταιρεία Daymak παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό τρίτροχο όχημα με επιδόσεις supercar. Με βάση το Τορόντο του...

11/04/2021

Το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έρχεται από την Λιθουανία

Ο κατασκευαστής τεθωρακισμένων οχημάτων (SUV και Limo) Dartz συνεργάζεται με τον δημιουργό αμαξωμάτων Nikrob για να...

10/04/2021

Το πρώτο ηλεκτρικό Cupra δοκιμάζεται στους -30ºC (+video)

Το Cupra Born υποβάλλεται σε τελικές χειμερινές δοκιμές κοντά στον Αρκτικό Κύκλο πριν από την κυκλοφορία...

10/04/2021