Αβραμόπουλος: Ανεπαρκείς οι προσπάθειες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πολιτική

14/07/2021, 6:31 πμ

Την εξάλειψη της ατιμωρησίας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέδειξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συμμετέχοντας στην διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, από τον ανεξάρτητο μη κυβερνητικό οργανισμό Fight Impunity και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο πρώην Επίτροπος και νυν μέλος του Honorary Board του Fight Impunity, άνοιξε τη συζήτηση επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες των ελεύθερων και δυτικών χωρών κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκτός των ορίων τους, είναι ανεπαρκής. Όπως διευκρίνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ακόμα έχουμε θανάτους αμάχων, δολοφονίες δημοσιογράφων, γενοκτονίες και 80 εκατ. πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο από τη βία του πολέμου και τα απολυταρχικά καθεστώτα. Ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την εξάλειψη της ατιμωρησίας μέσα από ενδυνάμωση και εμβάθυνση όλων των διαδικασιών, ξεκινώντας από εθνικό επίπεδο και στη συνέχεια σε διεθνές. Για παράδειγμα, πρώτα θα πρέπει να περιοριστούν ακραίες εθνικιστικές τάσεις και στη συνέχεια να υπάρξουν διεθνείς αλληλεπιδράσεις τόσο σε νομικό, όσο σε διπλωματικό, γεωπολιτικό και οικονομικό τομέα διεθνώς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρώην Επίτροπος, «κράτη, Οργανισμοί, επιχειρήσεις – όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε στη συλλογική προσπάθεια για αποτελεσματική αντιμετώπιση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και μαζικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας την καθιέρωση της λογοδοσίας ως κεντρικού πυλώνα της διεθνούς δικαιοσύνης».

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαβάστε επίσης

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ολα ψηφιακά, εδώ και τώρα

Θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες από όσες είδαμε μέχρι σήμερα αθροιστικά», λέει στην «Καθημερινή της Κυριακής»...

01/08/2021

Αυγενάκης για Ιακωβίδη: «Του είπα να το ξανασκεφτεί. Ευθύνη των ομοσπονδιών η προετοιμασία των αθλητών»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη. Ο οποίος, με δάκρυα...

01/08/2021

Σκληρή απάντηση Χρυσοχοΐδη στο παραλήρημα ΣΥΡΙΖΑ για τις δολοφονίες γυναικών

Για απραξία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ότι αφορά τις δολοφονίες γυναικών...

31/07/2021