Αρκαδία: Αποφάσεις για σημαντικά έργα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μεγαλόπολη

22/05/2021, 2:10 μμ

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε -μέσω τηλεδιάσκεψης- την Παρασκευή 21 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση της σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενέκρινε, επίσης, την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο την αγορά ακινήτου στον Δήμο Γορτυνίας για την δημιουργία στην περιοχή Αθλητικού Κέντρου.

Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο για το προϋπολογισμού 800.000 ευρώ έργο συντήρησης του τμήματος Αργος – Κουτσοπόδι της επαρχιακής οδού 7, στην Π.Ε. Αργολίδας.

Ακόμα, ενέκρινε την δημοπράτηση του προϋπολογισμού 890.000 ευρώ έργου συντήρησης, ανακατασκευής και αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών υποδομών της εθνικής οδού Ισθμού – Επιδαύρου καθώς και άλλων δρόμων στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Κορινθίας.

Επίσης, από την Επιτροπή εγκρίθηκε η διεξαγωγή ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης ανάδειξης τμήματος του ποταμού Ευρώτα, από την παλαιά γέφυρα μέχρι τον παραπόταμο Κνακίωνα, εκτιμώμενης δαπάνης 699.784,45 ευρώ με τον ΦΠΑ.

Ενέκρινε ακόμα, την δημοπράτηση των εργασιών καθαρισμού των ποταμών Παμίσου και Αρι, στη Μεσσηνία, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή προέβη, εξ άλλου, στην ανάδειξη οριστικού

μειοδότη, αφ’ ενός στο με προϋπολογισμό 770.000 ευρώ (από το ΕΑΠ) έργο της οριστικής αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου στο Μακρύσι ο οποίος έχει υποστεί κατολίσθηση και αφ΄ετέρου στο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ έργο βελτίωσης, συντήρησης και αναβάθμισης της ασφάλειας σε τμήματα της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου, από Τρίπολη έως Λευκοχώρι. Οριστικός μειοδότης αναδείχθηκε επίσης από την Επιτροπή και στο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Δημητσάνας.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Διαβάστε επίσης

Έκθεση ζωγραφικής «Μένουμε Σπίτι» στην Τρίπολη (pics)

Η ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης και o δήμος Τρίπολης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην πλατεία Πετρινού...

24/06/2021

Τα ζευγάρια των «16» του Euro

Η φάση των ομίλων του Euro ολοκληρώθηκε και πλέον είναι γνωστά και τα οκτώ ζευγάρια της...

24/06/2021

Η αναβίωση του εθίμου του Άι-Γιάννη Ρηγανά στην Τρίπολη (pics,vid)

Copyright © 2009 – 2020 ArcadiaPortal.gr Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του ArcadiaPortal.gr διατίθεται...

23/06/2021