Ανακύκλωση μπαταριών μέσα στην επένδυση για τα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ

Ηλεκτροκίνηση

16/06/2021, 10:15 πμ

Η έρευνα για τη μεγάλη επένδυση που θα αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, έχει ανάμεσα στα άλλα και το προγράμματα εγχώριας ανακύκλωσης μπαταριών.

Για να διευκολυνθεί η χώρα από τις δαπανηρές εισαγωγές πολύτιμων μετάλλων για τις μπαταρίες, η επιτροπή που ασχολείται με το θέμα, εξετάζει την εγχώρια ανακύκλωση.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Προέδρου Joe Biden να αυξήσει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, η μεγάλη επένδυση που θα ακολουθήσει θα περιλαμβάνει και ανακύκλωση για τις μπαταρίες μετά το τέλος του ωφέλιμου κύκλου ζωής τους. Τα ορυκτά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα και ηλεκτρονικά, αποτελούν εδώ και καιρό το επίκεντρο της διαμάχης λόγω του μεγάλου περιβαλλοντικού τους κόστους. Με τη μαζική υιοθέτηση των EV, η χρήση μπαταριών αναπόφευκτα θα διογκωθεί και η πηγή των συστατικών τους υλικών, όπως το κοβάλτιο, ο χαλκός και το λίθιο, θα τεθεί φυσικά υπό έλεγχο.

Το Reuters αναφέρει ότι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 174 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Λευκού Οίκου, λαμβάνει αναφορές από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες με προτάσεις για το πώς να καλύψει τα κενά στην αλυσίδα εφοδιασμού της Αμερικής. Η εξεύρεση τρόπων για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της μπαταρίας λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη το περιβάλλον και τη μείωση της εξάρτησης από την Κίνα είναι προφανώς σημαντική. Αν και παράλληλα «τρέχει» διερεύνηση για την εύρεση τρόπου ανεφοδιασμού ορυκτών από συμμαχικές χώρες, κυβερνητικές πηγές λένε ότι η επιτροπή που έχει συσταθεί για το λόγο αυτό, εξετάζει επίσης την εγχώρια ανακύκλωση και τρόπους μείωσης της χρήσης μετάλλων σε νέες μπαταρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo Recharge: Το όραμα της Volvo για την ηλεκτροκίνηση γίνεται πραγματικότητα
Audi: Ήρθαν στην Ελλάδα τα Q5 50 TFSI και Sportback e quattro S tronic (+τιμές)
Κάθετη μονάδα παραγωγής μπαταριών από τη Ford

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  
Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Η Audi θα διατηρήσει τη Singleframe μάσκα και στα ηλεκτρικά της

Το γνώριμο σχεδιαστικό στυλ και κυρίως η χαρακτηριστική μάσκα της Audi θα παραμείνουν βασικά στοιχεία της...

02/08/2021

Φθηνό ηλεκτρικό τριθέσιο με 450 χλμ. αυτονομίας

Εμπνευστής του βαν είναι ο Τούρκος σχεδιαστής, Murat Gunak που μεταπήδησε από τη Mercedes στην TOGG....

02/08/2021

Ερχονται άμεσα 10.000 φορτιστές σε όλη την Ελλάδα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ακόμη μία φορά ανακοίνωσε πως η επιδότηση για την αγορά...

02/08/2021