Αμανατίδης (βουλευτής ΝΔ) για τις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης

Δυτική Μακεδονία

11/05/2021, 1:24 πμ

Με το άρθρο 94 παρ. 10 του ν. 4727/2020 εντάχθηκαν 521 νέες περιοχές που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης από ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Με την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση προστέθηκαν και θα έχουν πρόσβαση οι ακόλουθες περιοχές του Νομού Κοζάνης. Για το Δήμο Κοζάνης τα Δημοτικά Διαμερίσματα (Δ.Δ.)  Ρυμνίου, Χρωμίου, Λιβερών, Αυγής,  Αλωνακίων, Ανθοτόπου, Κυπαρίου, Κοίλων και Μεταμόρφωσης. Για το Δήμο Σερβίων  τα Δ.Δ. Σερβίων και Πλατανορεύματος.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα εκδοθεί σύντομα, θα καθοριστεί η διαδικασία υλοποίησης του υπόψη έργου. Οι πολίτες των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης θα μπορούν σύντομα και εύκολα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.gov.gr ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), με μοναδικά στοιχεία το ΑΦΜ και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους, να γίνουν δικαιούχοι δορυφορικής ευρυεκπομπής ή ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο για την πρόσβασή τους σε ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Η ανωτέρω πρόσβαση θα γίνει αδαπάνως για τους τελικούς χρήστες-πολίτες μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Απλοποιείται η παρεχόμενη υπηρεσία χωρίς την ανάγκη προσκόμισης δικαιολογητικών ενώ ταυτόχρονα απλοποιείται και η διαδικασία επιλογής των τελικών δικαιούχων.

Με τον τρόπο αυτό λύνεται οριστικά το πρόβλημα πρόσβασης των μονίμων κατοίκων των περιοχών, που μέχρι σήμερα είχαν μερική η ελάχιστη πρόσβαση, σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Διαβάστε επίσης

Άρθρο-παρέμβαση της Βάιας Λαμπροπούλου: Ο νέος εργασιακός νόμος και η θέση των πολιτικών της Βουλής

Νέες συνθήκες διαμορφώνει το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής για θέματα μισθών, συμβάσεων,...

22/06/2021

Συνέντευξη του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά στο metalignitiki.gr για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς απαντάει στη Βάια Λαμπροπούλου σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα για την περιοχή...

22/06/2021

Startups: Στο μικροσκόπιο η Δυτική Μακεδονία

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων για την περαιτέρω αποκέντρωση του οικοσυστήματος και την τόνωση της επιχειρηματικότητα στην...

18/06/2021