Αυξημένες οι τιμές στα φωτοβολταϊκά πάνελ της Κίνας λόγω της έλλειψης πολυπυριτίου – Προβλέψεις για συνέχιση της ανοδικής τάσης

Ενέργεια

17/04/2021, 11:55 μμ

Αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι τιμές του πολυπυριτίου στην Κίνα με παραγγελίες στο εύρος των 135-140RMB /κιλό και ορισμένες ακόμα και στα επίπεδα των 140-145 RMB.

Όπως αναφέρει το PV-Infolink, εν αναμονή της πιο έντονης έλλειψης πολυπυριτίου στο β’ εξάμηνο του έτους, συνεχίζεται η ανοδική τάση στις τιμές. Την ίδια στιγμή, οι τιμές στις διεθνείς αγορές προβλέπεται να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα με έντονη διακύμανση. Προς το παρόν, είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες κινεζικές στα 18-18,8 δολάρια/κιλό.

Στα δισκία, η παραγωγή υποχώρησε τον Απρίλιο περισσότερο από τις προσδοκίες λόγω της έλλειψης εφοδιασμού με τις τιμές να ανεβαίνουν. 

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των κυψελών αυξήθηκαν υπό το βάρος των υπολοίπων αυξήσεων στην παραγωγική αλυσίδα, με τη μέση τιμή στα 3,2-3,3 RMB. Οι τιμές των κυψελών πολυπυριτίου θεωρείται ότι έχουν κορυφωθεί βραχυπρόθεσμα και αναμένεται επιβράδυνση.

Τέλος, οι τιμές των Module επηρεάστηκαν καθοδικά από τη μείωση στην τιμή του γυαλιού κατά 0,04-0,05RMB/βατ, αλλά ανοδικά από τις αυξήσεις στα υπόλοιπα στοιχεία. Τα συστήματα των 500 βατ πωλούνταν έναντι 1,68-1,72 RMB/βατ το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Οι στοχευμένες επιθέσεις ransomware πιο επικίνδυνες από ποτέ για τις ενεργειακές υποδομές

Η ομάδα DarkSide είναι μια τυπική περίπτωση εγκληματικής ομάδας στον κυβερνοχώρο που εμπλέκεται στο “Big Game...

11/05/2021

ΑΔΜΗΕ: Προκήρυξη στα τέλη Μαΐου της νέας διασύνδεσης με Βουλγαρία – Έναρξη λειτουργίας τον Αύγουστο του 2022

Στις ράγες μπαίνει εντός του μήνα και το ελληνικό τμήμα της δεύτερης ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη...

11/05/2021

Πάιατ: Η Ελλάδα είναι πλέον παγκόσμιος παίκτης στον τομέα της ηλιακής και αιολικής ενέργειας

O Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάιατ, συνομίλησε με την δημοσιογράφο Μαριάννα Κακαουνάκη στo...

11/05/2021