Αυτό είναι το ελληνικό νησί της Ειρήνης και της Φιλίας

Κοινωνία

18/05/2021, 7:44 πμ

Το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά αποτελεί όνειρο για Έλληνες και επισκέπτες από το εξωτερικό. Και μερικές φορές δεν είναι μόνο η ομορφιά του τοπίου, η αύρα της θάλασσας και η φιλοξενία αλλά είναι ακόμη και η ιστορία, τα γεγονότα και οι παραδόσεις που έχει το κάθε νησί.

Πώς, για παράδειγμα, να μην γοητευτείς από το λεγόμενο νησί της Ειρήνης και Φιλίας που βρίσκεται στην Ελλάδα; Ποιο είναι αυτό; Ο λόγος για τη Χάλκη, αυτή την χρυσαφένια κουκίδα στο Αιγαίο που μόνο γλυκές αναμνήσεις μπορεί να σου αφήσει αν την επισκεφθείς.

Το αριστοκρατικό αυτό νησί βρίσκεται στα Δωδεκάνησα και αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή πινελιά. Την έχουμε στην καρδιά μας μαζί με τη Σύμη, εκεί όπου βρίσκεται και η ελληνική εκκλησία με ένα από τα ψηλότερα μπαρόκ καμπαναριά στον κόσμο.

Δε συναντάς κάτι τέτοιο εύκολα, έτσι δεν είναι; Το σίγουρο είναι ότι αυτό το νησί δεν σε αφήνει ασυγκίνητο από όλες τις απόψεις…

Η Χάλκη είναι ένα μικρό νησί που όμως κρύβει σε αυτό το μέγεθος απαράμιλλη ομορφιά. Ο μοναδικός οικισμός του νησιού λέγεται Χάλκη ή Νημποριό, και έχει χτιστεί αμφιθεατρικά γύρω από το απάνεμο λιμάνι.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

To άρθρο Αυτό είναι το ελληνικό νησί της Ειρήνης και της Φιλίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Σάββας: Ο «καρχαρίας» που καταβροχθίζει πλαστικά στον Άλιμο – «Αδερφάκι» του βρίσκεται στην Κύπρο

Ονομάζεται Σάββας, είναι «καρχαρίας» και συχνάζει στον Άλιμο. Δουλειά του είναι να «τρώει» πλαστικά… Όπως ενδεχομένως...

21/06/2021

Σεισμός στην Πύλο

Ασθενής σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (21.06.2021).  Ο...

21/06/2021

Θερινό ηλιοστάσιο στο Βόρειο ημισφαίριο και πρώτη μέρα του καλοκαιριού

Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, η μεγαλύτερη μέρα του 2021 και η πρώτη επίσημη μέρα του...

21/06/2021