ΑΔΜΗΕ: Έναρξη του έργου παραλλαγής γραμμών μεταφοράς στην Πεντέλη

Ενέργεια

17/03/2021, 1:58 μμ

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει τη συμβασιοποίηση του έργου παραλλαγής Γραμμών Μεταφοράς Υπερυψηλής Τάσης (400 kV) στη Νέα Πεντέλη, συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα 17 Μαρτίου 2021 μεταξύ του Διαχειριστή και της ανάδοχης εταιρείας «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ» στη Νέα Πεντέλη, παρουσία της δημάρχου Πεντέλης, κ. Δήμητρας Κεχαγιά. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, το έργο περιλαμβάνει τη μετατόπιση τμημάτων δύο Γραμμών Μεταφοράς (Γ.Μ.) που διέρχονται από τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης και έχει ορίζοντα υλοποίησης επτά μηνών. Το έργο έχει ενσωματωθεί στο Προκαταρκτικό Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2030 και θα συγχρηματοδοτηθεί από πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ μέσω του   ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος & Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μάργαρης, δήλωσε: «Το έργο είχε μελετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Διαχειριστή προ δεκαετίας, κατόπιν αιτημάτων από τον Δήμο Πεντέλης, αλλά εντάχθηκε στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης (2021 – 2030) μόλις το περασμένο έτος. Η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους, διασφαλίζοντας το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα των έργων του, όπου αυτό είναι εφικτό».

Η δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ένα έργο για το οποίο δούλεψαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου μας, με την σημερινή υπογραφή μπαίνει στην τελική φάση ολοκλήρωσής του. Χαίρομαι διπλά γιατί η συμμετοχή της Διοίκησής μας ήταν καθοριστική, καθώς αλλάζοντας τον τρόπο χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος, καταφέραμε αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο μας. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για την ευτυχή αυτή κατάληξη, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη για την άψογη και αγαστή συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός του ΑΔΜΗΕ για να ολοκληρωθεί γρήγορα και σωστά το έργο». 

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστε επίσης

Το νέο Volkswagen e-Crafter στην ελληνική αγορά

Το νέο Volkswagen e-Crafter, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του πολύ επιτυχημένου μοντέλου της Volkswagen, είναι διαθέσιμο και στην...

16/05/2021

Στην εμπορία ασφάλτου επεκτείνεται η Revoil

Στην αγορά της Ασφάλτου αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί η ελληνική εταιρία Πετρελαιοειδών Revoil Α.Ε.Ε.Π., επεκτείνοντας τον τομέα της...

16/05/2021

Εφαρμογή για βιομάζα από αγροτικά υπολείμματα και κλαδέματα

Στη «μάχη» για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας ρίχνει τη βιομάζα από αγροτικά υπολείμματα και...

15/05/2021