Τσίπρας για Π.Ε. Κοζάνης: Πρόταση για δέσμη έξι έκτακτων οικονομικών μέτρων. Η δήλωσή του (βίντεο)

Δυτική Μακεδονία

21/10/2020, 1:12 μμ

YouTube video
Για αδράνεια στα ζητήματα των μονάδων υγείας της Π.Ε. Κοζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κοζάνης με τη συμμετοχή των πέντε Δημάρχων του νομού.  Παράλληλα ο κ. Τσίπρας κατέθεσε δέσμη έξι προτάσεων για έκτακτα οικονομικά μέτρα για τις επιχειρήσεις, τους αγρότες όσο και για τους πολίτες. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η σύσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων υγείας στο Κοβεντάρειο ενώ θα ακολουθήσει η συνάντηση με τους επιχειρηματικούς φορείς.

Πιο συγκεκριμένα πρότεινε της έκτακτη οικονομικής ενίσχυσης σε ανέργους και πολίτες που πλήττονται από την  κρίση της πανδημίας (πχ. 800 ευρώ για τετραμελή οικογένεια), επιδότηση της εργασίας, (ασφαλιστικό και εργασιακό κόστος) μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, (2χιλ ευρώ για κάθε εργαζόμενο) μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση επιδότηση του ενοικίου και για τους αγρότες κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωση για του πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης

Επίκαιρη ερώτηση της Π. Πέρκα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα: «Χρηματοδότηση μετάβασης στις λιγνιτικές περιοχές και κατανομή πόρων»

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα,...

13/07/2021

Κοζάνη: Τι έδειξαν τα rapid tests στην κεντρική πλατεία

Σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapid tests) για την covid19 υποβλήθηκαν 47 πολίτες, τη Δευτέρα 12...

13/07/2021