Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια διακοπής ρεύματος από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ παρουσία της αστυνομίας στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, μέσα στο καταχείμωνο, σε οικογένεια με 2 παιδιά, με τον πατέρα άνεργο και με σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκινοπαθής), που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα

Δυτική Μακεδονία

26/01/2021, 8:40 μμ

Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια διακοπής ρεύματος από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ παρουσία της αστυνομίας στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, μέσα στο καταχείμωνο, σε οικογένεια με 2 παιδιά, με τον πατέρα άνεργο και με σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκινοπαθής), που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν πολλές λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων και των δημοτικών τελών που συνοδεύουν τους λογαριασμούς. Ακόμα και οι ρυθμίσεις που γίνονται έχουν ως στόχο να αφαιμάξουν τα λαϊκά εισοδήματα και να εντείνουν τους εκβιασμούς.

Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος με τις πλάτες τις κυβέρνησης, κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες  που ζουν στα όρια της φτώχειας, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών.

Η ΔΕΗ ΑΕ η οποία -σε πλήρη αρμονία με την κυβέρνηση- συνεχώς παίρνει μέτρα που αυστηροποιούν τα όποια κοινωνικά κριτήρια για ρυθμίσεις, απαιτεί χρωστούμενα, απειλεί μέσω εισπρακτικών εταιριών, δεν διστάζει να δώσει εντολή διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Οι διακοπές ρεύματος δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Δε συμβιβαζόμαστε με τη μετατροπή του ρεύματος σε πανάκριβο εμπόρευμα. Η πρόσβαση σε φθηνή λαϊκή κατανάλωση τον 21ο αιώνα μπορεί και πρέπει να είναι δικαίωμα.

Καλούμε σε κινητοποίηση – παρέμβαση στα ταμεία της ΔΕΗ Α.Ε Κοζάνης την Τετάρτη 27/1/2021 και ώρα 9:00 π.μ. για την επανασύνδεση του ρεύματος.

Διεκδικούμε:

  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες, σε καρκινοπαθής.
  • Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.
  • Να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.
  • Να μειωθούν τα τιμολόγια του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια. Ρεύμα φθηνό για το λαό.

 

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Τα κρούσματα στη Δυτ. Μακεδονία 2/3 Κοζάνη 32, Καστοριά 4— 2353 νέα κρούσματα στη χώρα

Κοζάνη 32, Καστοριά 4 Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24...

02/03/2021

Κορονοϊός: Μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση με τα κρούσματα όχι μόνο να μην μειώνονται αλλά να είναι...

02/03/2021

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης το ζήτημα των καταγγελιών εργαζομένων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης για τη Διευθύντρια

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις...

02/03/2021