Τα σχέδια του Ιράκ για τις εξαγωγές πετρελαίου μετά το 2023

Ενέργεια

31/12/2020, 12:21 μμ

Το Ιράκ στοχεύει να αυξήσει τις ποσότητες αργού πετρελαίου που μπορεί να εξάγει από τους λιμένες του σε 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, από τις τρέχουσες τιμές των 3,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως, δήλωσε ο Karim Hattab, αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η αυξημένη χωρητικότητα θα είναι εφικτή μετά το 2023 και ότι το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή 24 δεξαμενών αποθήκευσης.

Σε δήλωσή του ο Ιρακινός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι «το υπουργείο είναι πρόθυμο να επισπεύσει την ολοκλήρωση και την υλοποίηση έργων για την ανάπτυξη αποθηκών πετρελαίου στην περιοχή Al-Faw στην Μπάσρα, τα οποία θα στοχεύουν στην ενίσχυση και στη διατήρηση των εξαγωγών πετρελαίου». Ωστόσο διευκρίνισε ότι θα πρέπει να είναι σαφής η ανάγκη «διάκρισης μεταξύ της διαθέσιμης εξαγωγικής ικανότητας για το σύστημα εξαγωγής και της πραγματικής εξαγωγής που καθορίζεται από το υπουργείο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πραγματικών αναγκών στο μέλλον».

Τα σχέδια του υπουργείου στοχεύουν επίσης στην υλοποίηση του θαλάσσιου αγωγού από την αποθήκη στην περιοχή Al-Faw, επισήμανε.

(ναυτικά χρονικά)

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Χ. Φλουδόπουλος: Στο 74% το μερίδιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρισμού

Σημαντική πτώση της τάξης του 9,5% κατέγραψε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα...

01/03/2021

Γίνετε παραγωγοί ΑΠΕ χωρίς… φωτοβολταϊκό

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα οφέλη που συνεπάγεται η παραγωγή ενός σταθμού ΑΠΕ, χωρίς την ταλαιπωρία...

01/03/2021

Ελλάκτωρ: Τι απαντά η πλευρά Reggeborgh στο αίτημα των εφοπλιστών

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μετόχων ανοίγει το αίτημα των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου για σύγκλιση...

28/02/2021