Συνέντευξη στο e-grevena portal και στον δημοσιογράφο Κώστα Μάρκου παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, όπου αναφέρθηκε σε πολυάριθμα επίκαιρα θέματα που απασχολούν και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον Νομό Γρεβενών

Δυτική Μακεδονία

25/01/2021, 1:14 μμ

Συνέντευξη στο egrevena portal και στον δημοσιογράφο Κώστα Μάρκου παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, όπου αναφέρθηκε σε πολυάριθμα επίκαιρα θέματα που απασχολούν και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον Νομό Γρεβενών.

Ο Βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μέλλον των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά ενόψει του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια, το Νοσοκομείο Γρεβενών, τις εργατικές κατοικίες στην περιοχή της Κυρακαλής Γρεβενών και τον Ε65.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Ο Βουλευτής αρχικά αναφέρθηκε εκτενώς στο φλέγον ζήτημα του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που έπεται να επηρεάσει το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι «όλοι όσοι αγωνιζόμαστε και ενδιαφερόμαστε για τη δημόσια εκπαίδευση θέλουμε την αναβάθμισή της και θέλουμε Πανεπιστήμια ανταγωνιστικά και να βγάζουν νέους επιστήμονες οι οποίοι θα μπορούν να βγουν στην αγορά εργασίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» καταλήγοντας ότι «το νομοσχέδιο αυτό δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αναβάθμιση γενικότερα των Πανεπιστημίων και του ρόλου των Πανεπιστημίων στη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση». Στη συνέχεια όπως σχολίασε «το νομοσχέδιο αυτό όντως έχει επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες όπως των Γρεβενών» κάτι που απέδωσε στις πολύ χαμηλές βαθμολογίες μεγάλου αριθμού των εισακτέων στατμημάτα των Γρεβενών, γύρω στο 2,5 με 3. Ορμώμενος από την προσωπική του επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Άγγελο Συρίγο, ο οποίος αναγνωρίζει το πρόβλημα στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα των Γρεβενών, ο Βουλευτής διαβεβαίωσε ότι αναμένει θετικές εξελίξεις σχολιάζοντας ότι «είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα του Ε65. Μετά από προσωπικές προσπάθειες, συναντήσεις και επαφές του Βουλευτή για το θέμα σε συνεργασία με τους Δημάρχους Γρεβενών και Δεσκάτης, κ. Γεώργιο Δασταμάνη και κ. Δημήτριο Κορδίλα αντίστοιχα, όπως δήλωσε και ο ίδιος «εγκρίθηκε και είμαστε στην ευχάριστη θέση πλέον να ανακοινώσουμε ότι το έργο αυτό θα ξεκινήσει να υλοποιείται πάρα πολύ σύντομα».

Για τις σχέσεις με την Περιφέρεια σχολίασε ότι «υπάρχει μία διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση» ενώ ευελπιστεί, όπως διευκρίνισε, ότι «στο μέλλον θα καταλάβουν ότι ο αγώνας μας είναι για τα Γρεβενά» διαβεβαιώνοντας πως ο ίδιος θα συνεχίσει να μάχεται για το μέλλον του νομού του.

Για το Νοσοκομείο Γρεβενών δήλωσε «ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από την πρώτη μέρα ούτως ώστε να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το Νοσοκομείο των Γρεβενών» κάτι που όπως τόνισε βοήθησε κατά την πανδημία του COVID αφού όπως σχολίασε «όταν δημιουργήθηκε η κρίση το νοσοκομείο μας ήταν έτοιμο από όλες τις πλευρές».

Για το θέμα των εργατικών κατοικιών στην περιοχή της Κυρακαλής που απασχολεί πολλά χρόνια, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το έργο, όπως ο ίδιος είχε υποσχεθεί,υλοποιείται καθώς όπως αποκάλυψε «θα έρθει προς έγκριση στη Περιφέρεια Γρεβενών αυτή τη βδομάδα η περιβαλλοντική μελέτη η οποία απαιτείται και αμέσως μετά το έργο θα δημοπρατηθεί».

Τέλος, για όσους τον κατηγορούν ότι βρίσκεται περισσότερο καιρό στην Αθήνα, ο ίδιος δήλωσε ότι «ο ρόλος του Βουλευτή είναι να βρίσκεται μέσα στηνκεντρική εξουσία και να λύνει τα προβλήματα» κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τα έργα του. Άλλωστε οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους και είναι αυτό που ζητάνε οι πολίτες των Γρεβενών και εντέλει εκτιμούν, αφού με τις συνεχείς παρεμβάσεις, πιέσεις και συναντήσεις του Βουλευτή βλέπουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια της συνέντευξης, υπενθύμισε πολυάριθμα θέματα που λύθηκαν με την προσωπική του δράση και παρέμβαση ακόμα και εν μέσω πανδημίας κατά την διάρκεια της οποίας όπως ορθά διατύπωσε «όλα είναι σε μία κατάσταση υπολειτουργίας». Ο Βουλευτής είναι εκπρόσωπος εξουσίας και πρέπει να ακολουθεί πρώτος πιστά τις οδηγίες κάτι που είναι ξεκάθαρο για τον κ. Ανδρέα Πάτση, αφού όπως δήλωσε «πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα, δεν πρέπει να κυκλοφορούμε». Θα πρέπει κάποιος να είναι ανεγκέφαλος σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, που ο κίνδυνος ελλοχεύει σε κάθε πλευρά για την υγεία των πολιτών, ώστε να ζητάει από τον Βουλευτή να σπάσει τις απαγορεύσεις, μη τηρώντας τις υποδείξεις των ειδικών στα πλαίσια του «Μένουμε Ασφαλείς».

«Είμαι κοντά στον τόπο μου, είμαι κοντά στους ανθρώπους μου και προσπαθώ να λύνω καθημερινά τα προβλήματα του νομού μας» κατέληξε ο Βουλευτής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η δύναμή μας είναι ο τόπος μας».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=z1ZZYrVcGH8

 

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Νίκος Λυσσαρίδης – Δεν δέχομαι υπαινιγμούς και αιχμές για την διαμόρφωση του προγράμματος και την ηθική μου (βίντεο)

Απαντήσεις στην κριτική και στις αιχμές που δέχτηκε για το πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ από την...

25/02/2021

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Μπορεί να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της παρούσας πρόσκλησης με επιπλέον 60εκ.

Το ζήτημα των κριτηρίων κατανομής του προγράμματος των 40εκ. ευρώ συζητείται εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση...

25/02/2021