Πρόταση λειτουργίας 6 τμημάτων υγείας στην Πτολεμαΐδα – Διαδικτυακή συζήτηση από την ΟΝΝΕΔ Εορδαίας

Δυτική Μακεδονία

10/01/2021, 7:28 μμ

Στο επίκεντρο της διαδικτυακής συζήτησης βρέθηκε η πρόταση της ΟΝΝΕΔ Εορδαίας για τη χωροθέτηση – λειτουργία Πανεπιστημιούπολης στην Πτολεμαΐδα που θα την συγκροτούν έξι (6) τμήματα επιστημών υγείας. Στη συζήτηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο νέος Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, (Κωνσταντινίδης, Βρυζίδου, Παπαδόπουλος) ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λυσσαρίδης, ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης κ.α. Η πρόταση περιλαμβάνει έξι τμήματα 1.Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, 2.Τμήμα Νοσηλευτικής, 3.Τμήμα Φυσικοθεραπείας, 4.Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας, 5.Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, 6.Τμήμα Δημόσιας & Ενιαίας Υγείας και συνοδεύτηκε με την ανάλυση στοιχείων και πλεονεκτημάτων που μπορούν να κάνουν την πρόταση υλοποιήσιμη.

Παναγιώτης Πλακεντάς Δήμαρχος Εορδαίας: «ήδη στηρίζουμε τα υπάρχοντα τμήματα της Πτολεμαΐδας ήρθε η ώρα για το άλμα προς τα εμπρός και να οριοθετήσουμε τους χώρους που πρέπει ώστε το Πανεπιστήμιο να εδραιωθεί στην Πτολεμαΐδα και στην Εορδαία»

https://www.youtube.com/watch?v=Q-N6RtbXxHQ&feature=youtu.be

Νίκος Λυσσαρίδης Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: «επιτακτική και επίκαιρη η ίδρυση Πανεπιστημιούπολης με τμήματα υγείας στην Πτολεμαΐδα, η Περιφέρεια συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο τόσο στο θέμα των υποδομών όσο και στα ζητήματα δράσεων και χρηματοδοτήσεων»

https://www.youtube.com/watch?v=ndg6tXsXLR0&feature=youtu.be

Μοιράσου το: