Ποιες ελαφρύνσεις διεκδικούν τη… μονιμότητα

Στον δρόμο προς έγκριση από τους θεσμούς

Σχέδιο για μόνιμη κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα σερβιριζόμενα ροφήματα και λοιπά μη αλκοολούχα ποτά, τις υπηρεσίες μεταφορών, τα εισιτήρια των κινηματογράφων και άλλων θεαμάτων, προωθεί προς έγκριση από τους θεσμούς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, η κυβέρνηση θα επιδιώξει όπως ορισμένα από τα προσωρινά μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων που νομοθετήθηκαν ειδικά για την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού γίνουν μόνιμα όταν κλείσει η υγειονομική κρίση.

Και αυτό γιατί ακόμη και μετά την έξοδο από την πανδημία, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να ανακάμψει η αγορά από το πλήγμα που θα έχει συνολικά δεχτεί, με δεδομένο εξάλλου ότι πολλοί κλάδοι της οικονομίας θα χρειαστούν χρόνια να ανασάνουν και πάλι, και σίγουρα όχι πριν από το 2023 ακόμη και σήμερα να τελείωνε ο «εφιάλτης», όπως για παράδειγμα η εστίαση που έχει «γονατίσει».

διαβάστε περισσότερα εδώ

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Τέλη κυκλοφορίας: Διορία πληρωμής μέχρι αύριο

Αύριο Παρασκευή λήγει και η διορία για τη δυνατότητα απόσυρσης – διαγραφής οχημάτων Εκπνέει αύριο Παρασκευή...

25/02/2021

Ο Θέμης Μουμουλίδης για τα όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο και τις πολιτικές τους προεκτάσεις

Μην επιτρέψουμε να επιβάλουν τον μεσαίωνα που ονειρεύονται. Άρχισαν ήδη να « αντεπιτίθενται» (οι νεκρές ιγκουάνες...

25/02/2021