Πελαγίδης: Η στήριξη των οικονομιών ίσως χρειαστεί να συνεχιστεί και μετά την πανδημία

Οικονομία

13/01/2021, 10:58 μμ

«Οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν «αντισώματα» ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

«Δεν είμαστε στο κόκκινο, δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού, δεν τελειώνουν τα χρήματα του κράτους», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Θεόδωρος Πελαγίδης.

Ο κ. Πελαγίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα εξήγησε πως όταν πέφτει μια πολυκατοικία δύσκολα σηκώνεται, παράλληλα όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του για λελογισμένους ρυθμούς ανάπτυξης το 2021.

«Δεν θα αφήσουμε την οικονομία να καταστραφεί για 10-20 μονάδες παραπάνω στο χρέος, σημείωσε ο υποδιοικητής, τονίζοντας τη σημαντική αρωγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Τα λεφτά από το ελικόπτερο είναι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», υπογράμμισε χαριτολογώντας.

To τοπίο θα ξεκαθαρίσει όταν περάσει το μεγάλο κύμα της πανδημίας υπογράμμισε ο κ. Πελαγίδης και πρόσθεσε: «Εκεί θα φανεί πόσες αλλαγές από αυτές που έχουν δρομολογηθεί επειγόντως στην οικονομία θα παραμείνουν και στη συνέχεια. Το τοπίο θα είναι διαφορετικό και σε κάθε περίπτωση η τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα στήριξη της ΕΚΤ αλλά και των ευρωπαϊκών αρχών όσον αφορά στη δημοσιονομική πολιτική, πρέπει να παραμείνει, πιθανώς με ακόμα πιο στοχευμένες μορφές».

«Η στήριξη στην ευρωπαϊκή οικονομία θα κρατήσει όσο το επιβάλλει η πανδημία, αλλά η εκτίμησή μου, με βάση την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας, είναι ότι με μια ή την άλλη μορφή θα συνεχιστεί και μετά το Covid, διότι θα είναι και πάλι απαραίτητη», εξήγησε ο κ. Πελαγίδης.

Σχετικά με το μέλλον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της κρίσης, ο κ. Πελαγίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, επειδή διαθέτουν οικογενειακό χαρακτήρα έχουν σημαντική δυνατότητα ελιγμών και δεν θα είναι έκπληξη εάν τελικά μετά την πανδημία παρουσιάσουν ανθεκτικότητα, μεγαλύτερη από αυτήν που όλοι περιμένουν.

Διαβάστε ακόμη: 

Αpple: Δίνει 100 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση των φυλετικών ανισοτήτων

Σούπερ μάρκετ ωράριο: Τι ώρα θα κλείνουν μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Πηγή: newmoney.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Προκαταβολή σύνταξης: Ποια η διαδικασία και οι όροι χορήγησης στους δικαιούχους

Ποιες είναι οι κατηγορίες των δικαιούχων για την προκαταβολή σύνταξης Ανοίγει ο δρόμος για την ενεργοποίηση...

25/02/2021

Στουρνάρας: Η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας

Τι δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών...

25/02/2021

Τέλη κυκλοφορίας: Διορία πληρωμής μέχρι αύριο

Αύριο Παρασκευή λήγει και η διορία για τη δυνατότητα απόσυρσης – διαγραφής οχημάτων Εκπνέει αύριο Παρασκευή...

25/02/2021