Ξεκοκκινίζουμε την Κοζάνη: Η ανάρτηση του γιατρού Αθανάσιου Γκάντου

Δυτική Μακεδονία

22/10/2020, 12:02 μμ

Η ανάρτηση του γνωστού γιατρού της Κοζάνης Αθανάσιου Γκάντου για τον κορωνοϊό και την τήρηsh των μέτρων προστασίας. Ο κ. Γκάντος όλο αυτό το διάστημα με χαρακτηριστικές αναρτήσεις στο FB προσπαθεί να κρατήσει σε εγρήγορση τους πολίτες ενώ πολλές από αυτές (τις αναρτήσεις) έχουν δημοσιευθεί στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο της Αθήνας.

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Ο κορωνοϊός εξελίσσεται σε δολοφόνο της ζωής και της οικονομίας. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Δεν έχουμε χρόνο για στοχασμούς, χρειάζονται στοχευμένα μέτρα: Ενίσχυση, στελέχωση του συστήματος υγείας. Ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων. Τήρηση των μέτρων προστασίας.

Όλα αυτά, όμως, πάνε περίπατο,, αν δε λάβουμε υπόψιν τον ατομικό παράγοντα. Είναι πικρή αλήθεια ότι κάποιοι συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα παιδιά. Αν ατομικά δεν προσέξουμε, και ένας ακόμη αρκεί να λειτουργήσει σαν εστία υπερμετάδοσης. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Βασιλακόπουλος αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά τι νόημα έχουν να κλείνουν τα μπαρ στις 12 και μετά οι θαμώνες να συγκεντρώνονται ασυντόνιστα στις πλατείες; Καλύτερα να μείνουν στα μπαρ!
Αυτοέλεγχος, Αυτοπειθαρχία, Αυτοπροστασία! Είναι χρέος των επιστημόνων και ιδιαίτερα των ιατρών να τα εμφυσήσουν στον πληθυσμό, να τον καθοδηγήσουν, όπως καθοδηγούν και στα υπόλοιπα νοσήματα. Μπορούμε να προσέχουμε έστω στοιχειωδώς, ώστε στο μέλλον να πορευτούμε πιο άνετα, χωρίς άνωθεν διαταγές και καραντίνες. Πολλά πράγματα είναι στο χέρι μας. Αγώνας διαρκείας και να μη λείπει κανείς! #Ξεκοκκινίζουμε_Κοζάνη

Διαβάστε επίσης

Επίκαιρη ερώτηση της Π. Πέρκα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα: «Χρηματοδότηση μετάβασης στις λιγνιτικές περιοχές και κατανομή πόρων»

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα,...

13/07/2021

Κοζάνη: Τι έδειξαν τα rapid tests στην κεντρική πλατεία

Σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapid tests) για την covid19 υποβλήθηκαν 47 πολίτες, τη Δευτέρα 12...

13/07/2021