«Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Καλλιόπη Βέττα: Η απόφαση για την Χρυσή Αυγή είναι μια ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για τα θύματα στο Μεσόβουνο»

Δυτική Μακεδονία

23/10/2020, 10:50 πμ

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και η Βουλευτής κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τη συμπλήρωση 79 ετών από τις σφαγές που διέπραξαν οι ναζιστές και οι συνεργάτες τους στο Μεσόβουνο και την φυλάκιση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, δήλωσαν:

«Η σημερινή μέρα αποτελεί μια μέρα γιορτής για την Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στις φυλακές, τιμωρούμενη για τις αποτρόπαιες πράξεις της εναντίον συμπολιτών μας.

Για την περιοχή μας, ο συμβολισμός είναι ιδιαίτερα έντονος καθώς, σήμερα συμπληρώνονται 79 χρόνια από τις σφαγές στο Μεσόβουνο από τους ναζιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Αποδείχθηκε ότι η όψη του φιδιού είναι η ίδια, σήμερα και τότε.

Η Δημοκρατία όμως επαγρυπνά και επικρατεί, γιατί έχει ισχυρότερα «όπλα» από τους εχθρούς της. Τα «όπλα» αυτά είναι η παιδεία, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η πίστη στις ανθρώπινες αξίες.

Τιμή και δόξα σε όσους θυσιάστηκαν από το ναζιστικό καθεστώς στο Μεσόβουνο. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες.

Τους είμαστε ευγνώμονες».

Με εκτίμηση

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Γραφείο Βουλευτή

Διαβάστε επίσης

Επίκαιρη ερώτηση της Π. Πέρκα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα: «Χρηματοδότηση μετάβασης στις λιγνιτικές περιοχές και κατανομή πόρων»

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα,...

13/07/2021

Κοζάνη: Τι έδειξαν τα rapid tests στην κεντρική πλατεία

Σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapid tests) για την covid19 υποβλήθηκαν 47 πολίτες, τη Δευτέρα 12...

13/07/2021