Μητσοτάκης στους απόδημους: Φέρνουμε πιο κοντά την Ελλάδα στα παιδιά της

Πολιτική

31/12/2020, 10:45 πμ

Μήνυμα μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» προς τους απόδημους Ελληνες της Αμερικής τους οποίους διαβεβαιώνει ότι η γενέτειρα θα συνεχίσει να εργάζεται για να μειώνεται η απόσταση από αυτούς, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πρώτη χρονιά της νέας δεκαετίας ανατέλλει με ελπίδες για την ανθρωπότητα και για την πατρίδα μας. Το εμβόλιο κατά του Covid-19 διαλύει τα σύννεφα του φόβου, φέρνοντας πιο κοντά την ομαλότητα στην κοινωνική και οικονομική ζωή όλων. Ενώ η ανασύνδεση της Αμερικής με τις αξίες της και η νέα ηγεσία της είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν νέα ώθηση στις σχέσεις της Ελλάδας με τον ιστορικό της σύμμαχο. Μία πορεία όπου, ασφαλώς, η δυναμική μας ομογένεια θα έχει τη δική της συμβολή» ξεκινά ο κ. Μητσοτάκης το μήνυμά του κάνοντας αναφορά στην έλευση των εμβολίων κατά του Covid-19 που φέρνουν αισιοδοξία για τη νέα χρονιά.

Και συνεχίζει:

«Στην εθνική εστία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, ώστε να μειώνεται όλο και πιο πολύ η απόσταση με τους αποδήμους μας. Η ψήφος των εκτός συνόρων Ελλήνων από τον τόπο διαμονής τους είναι, πλέον, πραγματικότητα. Και πλαισιώνεται, τώρα, από πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την επαφή τους με τις ελληνικές αρχές».

Στη συνέχεια, κάνει αναφορά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν αρχίσει να τίθενται σε εφαρμογή με σκοπό να εξυπηρετούν του ομογενείς.

«Στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης λειτουργεί, ήδη, η υπηρεσία ‘myConsulLive’ που θα συνδέει κάθε ομογενή με προξενικούς υπαλλήλους ώστε να τον εξυπηρετούν σε κάθε αίτημά του. Και σύντομα η πλατφόρμα αυτή θα επεκταθεί σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Ενώ, συνολικότερα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους κι οι εφαρμογές του θα φέρνουν συνεχώς την Ελλάδα πιο κοντά στα παιδιά της. Από τα διαδικτυακά μαθήματα της ελληνικής γλώσσας μέχρι την ανάδειξη της Ιστορίας μας και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Και ο Πρωθυπουργός κλείνει το μήνυμά του με αναφορά στο 2021 που είναι έτος απελευθέρωσή του πλανήτη από την πανδημία και ταυτόχρονα έτος συμπλήρωσή 200 χρόνων από την εθνική απελευθέρωση των Ελλήνων.

«Στους τρεις αιώνες της πορείας του, ο Ελληνισμός της Αμερικής στάθηκε στήριγμα και αρωγός της μητέρας-πατρίδας. Και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Το 2021 θα είναι έτος απελευθέρωσή του πλανήτη από την πανδημία. Αλλά και ορόσημο των 200 χρόνων από την εθνική απελευθέρωση των Ελλήνων. Αποτελεί, συνεπώς, μία τρανή ευκαιρία να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας. Δυναμώνοντας τις γέφυρες μεταξύ μας. Και μετατρέποντας την εμπειρία τού χθες και τη δράση του σήμερα, σε ισχύ του Εθνους για το αύριο.

Στέλνω, λοιπόν, τις ευχές μου πάνω από τον Ατλαντικό για υγεία και προκοπή σε όλους τους Ελληνες. Καλή χρονιά και σύντομα να ανταμώσουμε!».

Πηγή: tomanifesto.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Τραμπούκοι του Κουφοντίνα επιτέθηκαν στο γραφείο του Αμυρά – Ταραντίλης: Δεν τρομοκρατούμαστε

Το γραφείο του Υφυπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά έβαλαν στο στόχαστρο αυτή τη φορά τραμπούκοι...

25/02/2021

Συνάντηση Θεοχάρη – Ζέρβα: Τουρισμός και εμβληματικά έργα στο επίκεντρο

Η επόμενη μέρα του τουρισμού αλλά και εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης...

25/02/2021

Κεραμέως: Πέντε στρατηγικές για τις προκλήσεις της Εκπαίδευσης

Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών...

24/02/2021