Λάζαρος Μαλούτας: «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα θα τα καταφέρουμε»

Δυτική Μακεδονία

20/10/2020, 12:03 μμ

Με μήνυμά του  απευθύνεται στους πολίτες ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, έπειτα από την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη ειδικών μέτρων στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μαλούτας «Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να αφορά νέους κάτω των 30 ετών. Η κατάσταση, μας έφερε στο νου μνήμες της άνοιξης. Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για την επιβάρυνση που δέχεται το «Μαμάτσειο» νοσοκομείο. Σας καλώ για ακόμη μία φορά η  χρήση μάσκας να γίνει συνείδησή μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να προστατευτούμε. Πρέπει να παραμείνουμε ασφαλείς.».

Ο δήμαρχος Κοζάνης αναφερόμενος στην τοπική οικονομία που δοκιμάζεται, επισημαίνει πως «Το κλείσιμο των καταστημάτων αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τον επιχειρηματικό κόσμο. Σας καλώ να μείνουμε ενωμένοι. Να υλοποιήσουμε στο έπακρο τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, ώστε η επαναφορά στην κανονικότητα να επανέλθει το συντομότερο δυνατό. Η τοπική αγορά θα χρειαστεί τη στήριξή μας. Στηρίζουμε τον τόπο μας. Στηρίζουμε τον διπλανό μας, πάντα με ασφάλεια και τηρώντας τα μέτρα προστασίας.».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των σχολείων ο κ. Μαλούτας επισημαίνει πως «Οι δήμοι καμία αρμοδιότητα δεν έχουν στην αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε περιπτώσεις που άπτονται υγειονομικών ζητημάτων. Παρά την αγωνία και την ανησυχία όλων μας, σας  καλώ να εμπιστευτούμε τους ειδικούς επιστήμονες για άλλη μία φορά. Η διαφοροποίηση απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος στον ιό βάσει της ηλικίας, δεν θα πρέπει να μας εφησυχάσει. Προσέχουμε όλοι και τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας.».

Ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες έστειλε το μήνυμα: «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, θα τα καταφέρουμε. Είμαστε εδώ για εσάς, είμαστε εδώ για όλους. Καλή δύναμη».

Δείτε το βίντεο:https://youtu.be/EL1zdmLnc9o

Διαβάστε επίσης

Άρθρο-παρέμβαση της Βάιας Λαμπροπούλου: Ο νέος εργασιακός νόμος και η θέση των πολιτικών της Βουλής

Νέες συνθήκες διαμορφώνει το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής για θέματα μισθών, συμβάσεων,...

22/06/2021

Συνέντευξη του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά στο metalignitiki.gr για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς απαντάει στη Βάια Λαμπροπούλου σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα για την περιοχή...

22/06/2021

Startups: Στο μικροσκόπιο η Δυτική Μακεδονία

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων για την περαιτέρω αποκέντρωση του οικοσυστήματος και την τόνωση της επιχειρηματικότητα στην...

18/06/2021