Κόντρα για τον Ε65 πρώην Δημάρχου Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιου και πρώην βουλευτή Γρεβενών ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μπγιάλα

Δυτική Μακεδονία

25/01/2021, 5:26 μμ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΓΙΑΛΑΣ

Για το βόρειο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65, οφείλω να διευκρινίσω και να ενημερώσω για ορισμένα θέματα.

Η αρχική χάραξη με την υπογραφή της πρώτης σύμβασης παραχώρησης στις 31/05/2007 ήταν Καλαμπάκα – Οξύνεια – Καλλιθέα κοντά στην Παναγιά Μετσόβου και σε υψόμετρο 950 μέτρων, με εναλλακτική χάραξη Καλαμπάκα – Αγιόφυλλο – Κηπουρειό σε υψόμετρο 650 μέτρων, η οποία και τελικά επιλέχθηκε.

Η αρχική χάραξη απορρίφθηκε λόγω πολλών προβλημάτων που θα αντιμετώπιζε κατασκευαστικά λόγω εδάφους και άρα πολύ αυξημένου κατασκευαστικού κόστους, αλλά και λόγω υψηλού κόστους λειτουργίας και συντήρησης λόγω υψομέτρου.

Η δήθεν χάραξη από το Καρπερό, που αναφέρεται σε ανάρτησή του στο fb ο κ. Καραστέργιος, ήταν προσωπική μου πρόταση, ως βουλευτής, στον υπουργό υποδομών κ. Σπίρτζη, η οποία αφού εξετάστηκε κρίθηκε ασύμφορη, γιατί αυξανόταν το μήκος του αυτοκινητοδρόμου κατά 10 χιλιόμετρα με επιπλέον κόστος 100 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και ότι έπρεπε να κατασκευαστεί νέα μεγάλη γέφυρα στον Βενέτικο, απροσδιορίστου κόστους, αλλά και πολλών περιβαλλοντικών προβλημάτων και απαλλοτριώσεων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ

Απάντηση στην Ανάρτηση του κ. ΜΠΓΙΑΛΑ για τον Βόρειο τμήμα του άξονα Ε-65.

Αγαπητέ κ. ΜΠΓΙΑΛΑ γνωρίζετε καλά ,ότι ποτε δεν αναφέρομαι σε κάτι χωρίς στοιχεία. ( παραθέτουμε σχετικούς χάρτες).Γεγονός είναι επίσης ότι στη συνάντηση που έγινε 7 Οκτωβρίου 2016 στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία της ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ σχετικά με τη χάραξη του Ε65, παρουσία της υπουργού κυρίας Χρυσοβελώνη του γενικού γραμματέα υποδομών κύριου Δέδε εκπροσώπων της τερνά και αυτοδιοικητικών από τις περιφέρειες Θεσσαλίας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, εσείς είσαστε ΑΠΩΝ. Οπως απουσιάζατε και από το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο συζητήσαμε το θέμα της χαραξης .( γιατί άραγε;)

Ενδεχομένως κατόπιν εορτής και μετά από πολλές οχλήσεις από μέρους μας να τρεχάτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα Και να προσπαθήσετε προσωπικά πάντα και χωρίς ενημέρωση μας να διεκδικήσετε χάραξη του δρόμου Αγιόφυλλό Δεσκάτη Ελασσόνα.

Δυστυχώς τελικά η χάραξη που είχε συμφωνηθεί σύμφωνα με την οποία ο Ε65 περνούσε από το ΚΑΡΠΕΡΟ άλλαξε επι των ημερών σας, χωρίς επισης να υπάρχει μέχρι σήμερα έγκριση για τον δρόμο Αγιοφυλλο ΚΑΡΠΕΡΟ -ΔΕΣΚΑΤΗ -Ελασσόνα . Ακόμη ανακοινωθηκαν πρόσφατα και οι σταθμοί διοδίων που μας αδικούν κατάφορα ….Με αυτά τα δεδομένα πέφτει το βαρος στον νυν Βουλευτή κ Πάτση, στον Περιφερειαρχη και στο Δήμαρχο Δεσκατης να άρουν την απόφαση για τα διόδια και διεκδικήσουν χρηματοδότηση του δρόμου Αγιοφυλλο -ΚΑΡΠΕΡΟ -ΔΕΣΚΑΤΗ -Ελασσόνα .

Αυτά είναι τα γεγονότα τα οποία αποδεικνύονται με τεκμήρια.Ας μη χαθούν άλλες ευκαιρίες …

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Δεν το zoom΄ : ”Ανεμομαζώματα” H σημερινή προβολή του ΔΗΠΕΘΕ για την Κοζανίτικη Αποκριά (βίντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=VNqrJGGJBww ΚΕΙΜΕΝΑ Μανώλης Μαρκόπουλος ΠΑΙΖΟΥΝ Μανώλης Μαρκόπουλος Σωφρόνης Ευθυμιάδης Όταν βλέπεις πολύ τηλεόραση κι η ζήτηση...

27/02/2021

Κασαπίδης – Εξηγεί για το προηγούμενο, ενημερώνει για το επόμενο

Συνέχεια τηλεδιασκέψεων για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη με τους εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων. Σήμερα σειρά πήραν...

27/02/2021