Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στο Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία

09/01/2021, 1:30 μμ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε το Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Σάββα Γιασσά, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Θωμά Σαραφίδη, τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Χρήστου,  τον υπεύθυνο Τομέα κ. Χρήστο Χατζή και τους διασώστες του τοπικού Κέντρου.

Η συνάντηση της Βουλευτή, ήταν η πρώτη επίσημη για το 2021, ώστε με αυτό τον τρόπο να σηματοδοτηθεί η βαρύνουσα σημασία του Ε.Σ.Υ. και ο ρόλος των υγειονομικών στελεχών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις συζητήσεις, έγινε μνεία στο επίπεδο ετοιμότητας του παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. στην Π.Ε. Κοζάνης, όπως και των όμορων περιοχών. Έγινε, επίσης, εκτενής αναφορά στις προσλήψεις επικουρικού  προσωπικού, ενώ επισημάνθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των συμβασιούχων που φτάνουν τους δύο μήνες.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των διασωστών λόγω και της αναμόρφωσης της υπηρεσίας, ενώ από τους εργαζομένους, τέθηκε το αίτημα για ένταξη της ειδικότητας στα βαρέα και ανθυγιεινά, αίτημα το οποίο όπως επισήμανε η κ. Βέττα, αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της δημόσιας Υγείας.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στην πρόταση για δημιουργία Σχολής Διασωστών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Βέττα δεσμεύτηκε ότι θα έρθει σε επαφή με το Πρυτανικό Συμβούλιο του Π.Δ.Μ. ώστε, στη συνέχεια, να απευθύνει ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για την εξέταση του αιτήματος.

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο – «Σταδιακή επαναλειτουργία και προγραμματισμός Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων»

Από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ», γνωστοποιείται ότι από την Δευτέρα 8-3-2021, ξεκινά σταδιακά...

05/03/2021

ΣΕΦΠΕ Δυτ. Μακεδονίας – Προς όλους του συναδέλφους και τα μέλη στις «ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Δυτικής Μακεδονίας»

Ο σύνδεσμος επενδυτών φωτοβολταικών Δυτικής Μακεδονίας εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης...

05/03/2021

Νέα διεύθυνση ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης στον Δήμο Αμυνταίου

Ο Δήμος Αμυνταίου για να διευκολύνει τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Δημοτολογίου...

05/03/2021