Θα κάνουμε έρευνες και νότια της Κρήτης

Ενέργεια

22/10/2020, 11:37 πμ

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα, καθώς παράλληλα με την ανανέωση της παράνομης Navtex έως τις 27 Οκτωβρίου, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι αυτές θα επεκταθούν και νότια της Κρήτης.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο Οκτάϊ στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ανέφερε πως “εμείς στην υφαλοκρηπίδα μας και σε οποιοδήποτε σημείο μπορούμε να κάνουμε έρευνες και δεν χρειαζόμαστε την άδεια ή την έγκριση κανενός. Όπως ξέρετε κάποια στιγμή αποσύραμε τα πλοία μας στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας. Σε αυτή την περιοχή περιλαμβάνεται και η περιοχή που προκύπτει μετά τη συμφωνία ΑΟΖ με τη Λιβύη, αλλά και οι περιοχές που βρίσκονται νότια της Κρήτης. Θα συνεχίσουμε”.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η Άγκυρα δίνει σημασία στις αντιδράσεις της Ελλάδας υπογράμμισε πως “όχι μόνο η Ελλάδα αλλά οποιαδήποτε χώρα, οτιδήποτε και να πει, η Τουρκία δεν παραχωρεί ούτε μια σπιθαμή εδάφους, ούτε μια σταγόνα νερού. Όποιο κι αν είναι το κόστος. Εμείς απλά κάνουμε έρευνες στα δικά μας εδάφη, στη δική μας Γαλάζια Πατρίδα, τις δικές μας εργασίες. Όπως εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε κανέναν, έτσι δεν θα επιτρέψουμε να παρέμβει κανένας σε εμάς”. 

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστε επίσης

Ρεκόρ νέων ΑΠΕ το 2020 για τις ΗΠΑ – Στα 170 GW το “πράσινο” δυναμικό της χώρας το 2020

Το ρεκόρ των 26 GW σε έργα καθαρής ενέργειας που συνδέθηκαν στο δίκτυο την περσινή χρονιά...

31/07/2021

Άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 300 MW αιτείται η Erova Energy Trading

Αίτηση για την χορήγηση άδειας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας υπέβαλε η εταιρεία Erova Energy, με έδρα το...

31/07/2021

Σκουρλέτης: Πλήγμα η παράδοση της ΔΕΠΑ Υποδομών σε ιδιώτες – Στήριξη όχι ξεπούλημα υποδομών

Το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου οδεύει ολοταχώς προς πώληση. Ήδη, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, το ΤΑΙΠΕΔ...

31/07/2021