Ενέργεια και περιφερειακά ζητήματα συζήτησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Σίσι

Ενέργεια

11/01/2021, 7:34 πμ

Οι διμερείς σχέσεις και τα περιφερειακά θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο απασχόλησαν σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, την Πέμπτη.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συζήτησαν μια σειρά από θέματα διμερών σχέσεων μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ενέργειας, ενώ επίσης αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις περιφερειακών ζητημάτων που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει η αιγυπτιακή προεδρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ισχυρές σχέσεις των δύο χωρών που αναπτύσσονται σε διάφορους τομείς, τονίζοντας τα προγράμματα συνεργασίας και φιλίας με την Αίγυπτο, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της από κοινού συνεργασίας με την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι εξήρε τη συνεχή ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που αντανακλάται στο συντονισμό και την τακτική διαβούλευση σε όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επιβεβαίωσε την επιθυμία του να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν έτι περαιτέρω τόσο η διμερής συνεργασία Αιγύπτου – Κύπρου όσο και η κοινή τους συνεργασία με την Ελλάδα.

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Motor Oil: Έκδοση ΚΟΔ έως 200 εκατ. ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς αποφάσισε το Δ.Σ.

Την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως 200 εκατ. ευρώ, με ελάχιστο ποσό τα 170 εκατ. ευρώ,...

28/02/2021

“Εξυπνη” πόλη με υδρογόνο και φωτοβολταϊκά κατασκευάζει η Toyota

Την κατασκευή μιας “έξυπνης πόλης” στους πρόποδες του βουνού Φούτζι στην κεντρική Ιαπωνία ξεκίνησε η Toyota,...

27/02/2021

Νέo πλαίσιο για το net-metering όσον αφορά την ηλεκτροδότηση αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Με νέα νομοθετική παρέμβαση που θα κατατεθεί το αμέσως προσεχές διάστημα στη Βουλή επιχειρεί η κυβέρνηση...

27/02/2021