Εκκρεμείς συντάξεις: Τα ποσά και τα αναδρομικά που θα πάρουν οι εν αναμονή συνταξιούχοι

Οικονομία

30/01/2021, 12:05 μμ

Αν ένας συνταξιούχος έχει διανύσει 20 χρόνια ασφάλισης και επομένως δικαιούται εθνική σύνταξη 384 ευρώ και περιμένει ήδη 10 μήνες, θα λάβει 3.840 ευρώ

Σε όλους τους ασφαλισμένους, άνω των 62 ετών που έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης θα καταβληθεί προσωρινή σύνταξη στο ύψους της εθνικής, δηλαδή στα 384 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα εισπράξουν και τα αναδρομικά του ποσού της εθνικής σύνταξης ανάλογα με το χρονικό διάστημα που περιμένουν στην ουρά. Δηλαδή αν κάποιος έχει διανύσει 20 χρόνια ασφάλισης και επομένως δικαιούται εθνική σύνταξη 384 ευρώ και περιμένει ήδη 10 μήνες, θα λάβει 3.840 ευρώ σε μία πίστωση, ενώ στη συνέχεια θα λαμβάνει κάθε μήνα το ποσό των 384 ευρώ.

Οι υπηρεσίες, σύμφωνα με τον υπουργό θα είναι έτοιμες εντός διμήνου να υλοποιήσουν αυτό το μέτρο ανακούφισης που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων.

διαβάστε περισσότερα εδώ

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές – Τι προβλέπει η νέα διαδικασία (vid)

Τι δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής – Ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας θα...

01/03/2021

ΟΑΕΔ: Τα «άγνωστα» επιδόματα με τους πολλούς δικαιούχους

Ποιες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται – Πως υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι Ειδικό βοήθημα...

01/03/2021

e-ΕΦΚΑ: Παράταση για Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις Ιανουαρίου

Η παράταση δίνεται προκειμένου να παρασχεθεί στους εργοδότες χρόνος για να προσαρμόσουν τα μηχανογραφικά συστήματα μισθοδοσίας...

28/02/2021